Yeni Türkiye’ye genç liderler yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlik projeleri destek programı kapsamında Gençliğin Dirilişi Derneği tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Vizyonunda Genç Liderler projesi gerçekleştirilen program ile tanıtıldı.
Yeni Türkiye’ye genç liderler yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Meram Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençliğin Dirilişi Derneği ve Meram Gençlik Meclisi’nin işbirliğiyle “Yeni Türkiye Vizyonunda Genç Liderler” projesi tanıtıldı. Genç liderlerin yetiştirilmesini amaçlayan proje kapsamında Genç Liderler Akademisi kurulacak. Gerçekleşen tanıtım toplantısına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Gençlik Akademisi Müdürü Harun Çalışkan, Gençliğin Dirilişi Dernek Başkanı Ömer Koç, Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gör ve basın mensupları katıldı.  “Yeni Türkiye Vizyonunda Genç Liderler” projesi hakkında bilgiler veren proje koordinatörü Musa Horzum, projenin 9 ay süre ile uygulamaya geçeceğini belirtti. Horzum, projenin hayatı boyunca çevrelerinde liderlik pozisyonu üstlenecek olan gençlere yönelik olduğu belirtirken, “Amacımız gençlerimizin toplum içerisinde insanlarla doğru, etkili iletişim kurmalarını sağlamak, çevresinde gelişen olayları analiz etmek, medeniyet kültürü ve kültürlerin dünyaya etkilerini anlamasını sağlamaktır. Bu kapsamda Konya’da eğitim gören 100 lise öğrencisine 10 başlıkta verilecek eğitimlerle gelişen ve büyüyen ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri geleceğin liderlerini belirleyip Yeni Türkiye’nin oluşumuna katkı sağlama düşüncesindeyiz.” dedi.

1-457.jpg

“GENÇLERİMİZİ YEDEK KULÜBESİNDE DEĞİL, SAHADA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Projeye destek verenlere teşekkür eden Gençliğin Dirilişi Derneği Başkanı Ömer Koç, “2023 vizyonu kapsamında Cumhurbaşkanımızın “Gençlerimizi yedek kulübesinde değil, sahada görmek istiyoruz” sözlerinden hareketle, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Meram Belediyesi’nin desteğiyle “Yeni Türkiye Vizyonunda Genç Liderler” projesine başladık. Hayırlı olsun” dedi. Gençlerin liderlik konusunda eksiklikler yaşadığını ifade eden Meram Gençlik Başkanı Sergen Gör, projenin faydalı olacağına inandığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Gençlik Akademisi Müdürü Harun Çalışkan ise “Ülkemizin geleceği adına genç liderlerin yetişmesine ihtiyaç var. Böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı gençleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

img_9746.jpg

“HER ALANDA LİDER GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Türkiye’nin Selçuklu’dan bugüne kadar millet olarak derin bir hesaplaşma içerisine çekildiğine dikkat çekerken, “Beka mücadelemiz hala devam ediyor. Özellikle son 4 yıldır içerisinde bulunduğumuz konumu göz önüne alırsak saldırılar hat safhada. Bu durumda 2023 vizyonu doğrultusunda ülkemizin bekası için lider gençleri yetiştirmemiz gerekiyor. Gençliğin eğitimi büyük önem arz ediyor. İçinde bulunduğumuz dönem, fiziki belediyecilikle birlikte sosyal ve kültürel belediyeciliğin de aktif olarak üzerine düşülmesini gerektiriyor. Toplumlarda beşeri sermaye ön planda ve stratejik bir değer olarak bakılıyor. Liderleri kendi içimizden çıkarabilmemiz lazım. Bizim her alanda lider gençlere ihtiyacımız var. Varlık mücadelemizi sürdürebilmemiz adına gençlerimizin liderlik vasfı kazanması olmazsa olmaz.” şeklinde görüş belirtti. 

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ