Yeni uydu frekansları ve Türksat 4A kanal ayarlama

Türksat 4A yeni uydu frekansları, cihaz kanal ekleme ve ayarlama işlemleri. Yeni uydu güncellemesi ile televizyon kanal frekansları değişti.
Yeni uydu frekansları ve Türksat 4A kanal ayarlama

17-18 Eylül 2014 gecesinde Türksat 4Auydusuna geçiş yapan televizyon kanallarının uydu frekansları güncellendi.Yeni kanal frekansları ve Vestel, Arçelik, Next Next Star, Yumatu, Sunny, LG, Samsung, Beko uydu alıcılarının Türksat 4A kanal ekleme, ayarlarma ve frekans güncelleme işlemleri kolaylıkla yapılabiliyor.

Güncellenen televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişikliklerini uygulamak için uydu alıcınızda gerçekleştirilen temel frekans ayarları ile 429 olan kanal sayısı yaklaşık 500'e ulaşacak. Türksat Kanal Güncelleme Sistemi ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncellenerek, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınlara hazır hale gelecek.

Türksat 4A için yeni kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek 'Şebeke Taraması' yapılması gerektiği Türksat tarafından yapılan bilgilendirmede yer aldı.

Yeni frekansları otomatik kanal taramanın yanı sıra uydu alıcı cihazlarınızdan elle de yapabilirsiniz. Uydu alıcısının ayarlarında aşağıda yer alan frekansı tanımlayarak tarama yapmak mümkün. Türksat otomatik kanal arama frekansı;

11844 MHz - Dikey – V – (Vertical) - 2222 Ksymb - FEC: 3/4

Kanal 7 ve Ülke TV yüksek kalitede (HD) yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden izlenebilecek. Star TV, Kanal D, Fox ve diğer kanalların da frekans bilgileri güncellendi.