İsmail Koç

İsmail Koç

YENİDEN YÜKSELİŞİN BAŞLANGICI “16 NİSAN”

YENİDEN YÜKSELİŞİN BAŞLANGICI “16 NİSAN”

Türkiye için tarihi bir önem taşıyan 16 Nisan’a artık sayılı günler de değil sayılı saatler kaldı. Ülkemiz çok büyük bir dönemecin eşiğinde bulunuyor. Şayet bu tarihten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek anayasa değişikliğinin belki de en önemli getirisi koalisyon hükümetlerini ortadan kalkıyor olması olacaktır.

Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Ne geldiyse başımıza bu dönemlerde geldi.

Bu sistemin artık değişmesi gerektiğine son olarak 7 Haziran seçimlerinde bir kez daha şahit olduk. 7 Haziran -1 Kasım tarihleri arasında yaşananları bir gözünüzün önüne getirdiğinizde tam bir belirsizlik ortamı vardı.

Ülkemizde son olarak kurulan Binali Yıldırım hükümeti Türkiye Cumhuriyeti'nin 65'inci hükümeti. Türk siyasi tarihinde her bir hükümete ortalama 1,5 yıllık görev süresi bile düşmüyor. Bu kısa süre içinde bir hükümet ne gibi hizmetlerde bulunabilir ki?

Bir karşılaştırma yapacak olursak ABD'nin ilk başkanlık seçimi 240 yıl önce gerçekleşmiş. 240 yıllık bu süreçte Trump 45'inci Amerikan Başkanı oldu.

Bir tarafta 93 yılda 65'inci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, bir tarafta da 240 yılda 45'inci Amerikan başkanı.

Türkiye'nin çektiği sıkıntıların ve bir türlü ilerleyememesinin sebeplerinden biri de bu istikrarsızlık değil mi?

Ülke olarak bu güne kadar koalisyon hükümetlerini beceremeyip seçimlere girip çıkmaktan, bir türlü çalışmaya, hizmet üretmeye fırsat bulamadık. 

İnşallah bu sıkıntılar 16 Nisan’dan sonra gerçekleştirilecek ilk seçim ile son bulacak. Bundan sonra 5 yıl arayla seçimler yenilecek, kimsenin aklında seçimle, koalisyonla ilgili bir soru işareti kalmayınca bir sonraki seçime kadar halkın karşısına çıkana kadar hizmet edilmeye çalışılacak.

Bu nedenle de Türkiye’nin bundan sonra ihtiyacı olan en önemli şey istikrar.

Büyük, güçlü Türkiye için 16 Nisan büyük bir milat ve bunun çok iyi anlaşılması gerekiyor. İçimizde bazıları bunu anlayamasa da ümmet coğrafyası bunun farkında…

Çünkü “Türkiye ümmetin son kalesi…”

Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün bir TV programında gençlerle buluşmasında Senegalli bir öğrencinin söyledikleri herkesi duygulandırdı. Senegalli genç belki Türkiye’de yaşayanları Recep Tayyip Erdoğan’ı sadece Cumhurbaşkanı olarak gördüklerini ancak kendilerinin Erdoğan’ı bir dünya lideri olarak gördüklerini ve dualarının Erdoğan'la olduğunu dile getirdi.

Üstelik bu genç Konya Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde okumuştu. CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt’un son günlerde Konya ile oluşturduğu kötü imajı Konya’da okuyan bu genç tersine çevirdi.

Sadece Avrupa’nın tavırlarına bakıldığında bile bu sistemin neden gerekli olduğu anlaşılabilir. Kimse bölgesinde güçlü, dünya siyasetinde aktif rol alan bir Türkiye istemiyor. 15 Temmuz Türkiye için bir yeniden dirilişti, 16 Nisan ise yeniden yükselişin başlangıcı olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR