'Yenikapı Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapısını aralayacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "Yenikapı, Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapısının aralanmasına vesile olacak" dedi.
'Yenikapı Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapısını aralayacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye, bu mühim günde siyasal farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, vatanımıza ve devletimize sahip çıkma iradesini ortaya koydukları için teşekkür ediyoruz. Yenikapı, Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapısının aralanmasına vesile olacak." dedi.

Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacaklarını bildirmelerinin son derece önemli olduğunu belirtti.

15 Temmuz'daki darbe girişimini, "Bir boyutuyla iç savaş ortamı yaratarak, Türkiye'yi yabancı işgaline hazır hale getirme girişimi" olarak nitelendiren Aktay, Türk halkının bu hain girişime, Türkiye'yi bir müstemleke haline getirmeyi amaçlayan karanlık odaklara hizmet eden FETÖ'ye gereken cevabı, tıpkı Milli Mücadele dönemindeki gibi verdiğini vurguladı.

Aktay, "Ben, 15 Mayıs 1919'da Sultan Ahmet Meydanı'nda 'Müslümanlar ölmez ve öldürülemez.' yazısı altında, Osmanlı topraklarının işgaline karşı nutuk atan Halide Edip Hanım'la, kocasının kamyonuyla bu hain darbe girişimine direnmek üzere Taksim Meydanı'na çıkan Şerife Boz Hanımefendi arasında bir fark görmüyorum." diye konuştu.

Türk halkının 15 Temmuz'dan sonraki her gün siyasal farklılıklarını bir kenara bıraktığına işaret eden Aktay, milletin, ülkeyi yabancı işgaline hazırlayan FETÖ'ye ve onu kullanan karanlık odaklara, bu vatanı sokakta bulmadığını gösterdiğini bildirdi.

"Yenikapı, yeni bir dönemin kapısını aralayacak"

Türk milletinin, demokrasi tüccarlığı ve tefeciliği yapan kesimlere gerçek bir demokrasi dersi verdiğine işaret eden Yasin Aktay, şunları söyledi:

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'nin katılımıyla bunun tüm dünyaya gür bir sesle tekrar ve güçlü bir şekilde haykırılması olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye, bu mühim günde siyasal farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, vatanımıza ve devletimize sahip çıkma iradesini ortaya koydukları için teşekkür ediyoruz. Yenikapı, Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapısının aralanmasına vesile olacak."