'Yenikapı'da tam takım halinde hazır olacağız'

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, "7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde tüm imkan, personel ve gönüllülerle tam takım halinde hazır olacağız." dedi.
'Yenikapı'da tam takım halinde hazır olacağız'

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yazılı açıklamasında, FETÖ'nün darbe girişiminin hemen ardından milli iradeye sahip çıkmak için sahaya inen Türk Kızılayı'nın, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne de katılacağını belirtti. 

Mitinge katılan halka hizmet için bütün imkanlarıyla sahada olacaklarını aktaran Kınık, şu bilgileri verdi:

"Tüm vatandaşlarımızı Yenikapı'ya gelerek demokrasimize ve Türkiye'ye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Şehitlerimizi anmak, darbeye 'hayır' demek ve milli iradenin yanında olduğumuzu göstermek için bir kez daha milletimizin yanında olacağız. Kuruma ait ikram araçları, kan araçları ve yüzlerce personelimiz demokrasi için Yenikapı'da görevde olacak. Ayrıca, ikram araçlarıyla mitinge katılan halka çay, çorba, maden suyu ve su gibi ikramlarda bulunacağız. Kuruma ait çok sayıda kan aracı da miting alanında olacak. Kan bağışında bulunmak isteyenler burada yapabilecek. Mitingin en iyi şekilde geçmesi için o güne özel olarak bölgeye çok sayıda takviye ekip göndereceğiz."

Kerem Kınık, ilk günden beri demokrasi nöbeti için meydanları dolduran vatandaşlara destek olduklarını anımsatarak, "Türk Kızılayı, nöbetin tutulduğu bütün meydanlarda, cadde ve sokaklarda Kızılaycılar olarak faaliyet gösterdi. Kızılay, nöbetler sırasında 349 uzman personel ve yüzlerce gönüllüsüyle birlikte nöbete destek oldu. Şimdi de 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde tüm imkan, personel ve gönüllülerle tam takım halinde hazır olacağız." ifadesini kullandı.