Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

“YENİLİĞE DOĞRU”

“YENİLİĞE DOĞRU”

Mevlana diyarında olduğumuza göre, onun ne söylediğine kulak vermeden, bir şeyler söylemek veya yazmak, söylenenlerin yavanlığına, yalınlığına işarettir.

Bu ifadeden sonra, Mevlana’nın şu güzel ve anlamlı beyitleri ile başlamak ne kadar güzel.

 

Her gün bir yerden göçmek / Ne iyi
Her gün bir yere / Konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan / Akmak ne hoş
Dünle beraber / Gitti cancağızım

Ne kadar söz varsa / Düne ait

Şimdi yeni şeyler / Söylemek lazım.


Geçtiğimiz Cumartesi günü gazetemiz “Yeni Haber” güzel bir açılış yaparak yeni yerine yerleşti. Oldukça coşkulu ve heyecan verici bir programa şahit olduk.

Haber Hayattır” sloganı ile yayın hayatına başlayan ” Yeni Haber” yeni yerinde, “Rengimizi Değiştirdik” sloganı ile devam edecek. Hepimize hayırlı olsun.

Kadım Medeniyetimizin”  önemli merkezlerinden biri, Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti Konya’nın son dönemlerde gelişmeye, önemli bir merkez olma yolunda hız kazanması oldukça dikkat çekici.

Bu gelişmeye uygun faaliyet göstermek, gelişmek ve büyümek “Yeni Haber” gazetesi için de mutlaka gerekli idi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncu oldukça heyecanlı ve hareketli idi. Açılışa katılan her misafirle tek tek ilgilendi. Misafirlerini her yönü ile tanıdığını, onlara karşılamada gösterdiği ilgi ile hissettirmesi önemli bir meziyet.

Aynı heyecan ve ilgi, gazete çalışanlarını da sarmış. Hizmet etmede, misafirleri ağırlamada oldukça gayretli oldukları gözlerden kaçmadı.

Açılışa davet edilip katılabilenlere dikkat ettim. Toplumun her kesiminden katılımcıların olduğunu gözlemledim.

Siyasetçiler, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, iş adamları, eğitimciler, gazeteciler, yazarlar, gazete okurları, dedeler, oğullar, gençler, torunlar, nineler, anneler, gelinler, genç kızlar, velhasıl toplumun kendisi, açılışta birlikteliği perçinlediler.

Bir olmak, iri olmak, diri olmak”  hedefe ulaşmak, güzellikleri yakalamak için nelerin yapılması gerektiğini artık biliyoruz. Çalışmaların ona göre yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Lokman Koyuncu, açılış konuşmasında oldukça anlam yüklü mesajlar verdi. Bu günlerde, ülke genelinde “Tarafsız basın” söylemlerinin sıkça söz edildiği bir zamanda, taraflı olmanın gereğini ve önemini vurguladı.

“Devletin Varlık ve Beka Davasında” taraf olmanın, meşru otoritenin yanında olmanın gereği ortaya kondu.

Tarafsız olma iddiasında olmak, aslında taraf olmaktır. “Tarafsı olmak, berdaraf olmaktır.” Haksızlıklar karşısında taraf olmak bir mecburiyettir. Hatta, müslüman için mutlak bir görevdir.

Bir görev yüklendiğinin şuurunda olanlar, önemli olay ve faaliyetlerde seçim yapmak, iradeyi ortaya koymak zorundadır. İradeyi Hakk ölçüsünde ortaya koymak, Allah’a (c.c) kul olmanın önemli bir göstergesidir.

Yazılı basının bu iradeyi, ülkenin ve milletin hayrına gösterip kullanması, taraf olması, “Rengini Belirlemesi” gerekli/şarttır.

Dar veya geniş manada düşünüldüğünde, yerel basının önemi çok daha iyi anlaşılabilir. Yerinden habere ulaşmanın kolaylığı, güvenirliği ve etkisi farklı bir durumdur.

Kaynağında haber, kaynağında tedbir önemlidir. Uzaktan alınan haberin doğruluk dercesinden şüphe edilebilir.” Haberin kaynağına, doğruluk derecesine bakmak lazım.”

Yeni Türkiye” için; Konya’da “Yeni Haber” gazetesi yeni yerinde, “Yeni Rengi” ile, taraf anlayışı ile, “Yeniliğe Doğru” attığı adım hayırlı olsun.

Geleceğe ümitle bakanlara SELAM olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR