Yenimahalleli çocuklara "Kırmızı Başlıklı Kız"

Çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz çocuk oyunlarına aralıksız devam eden Yenimahalle Belediyesi,...
Yenimahalleli çocuklara "Kırmızı Başlıklı Kız"

Çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz çocuk oyunlarına aralıksız devam eden Yenimahalle Belediyesi, minikleri Eti Çocuk Tiyatrosu'nun Kırmızı Başlıklı Kız adlı oyunu ile buluşturdu.

Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda 2 seans halinde binden fazla çocuğun ilgiyle izlediği oyunda, çocuklara büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra, yabancılara karşı da dikkatli olunması gerektiği anlatıldı.

Charles Perrault'un eserinden uyarlanan, Ünsal Sicilli tarafından yazılıp yönetilen, müziklerini Caner Anar'ın, dekor ve kostüm tasarımını Şebnem Kepkep'in yaptığı "Kırmızı Başlıklı Kız" adlı tek perdelik ücretsiz müzikal çocuk oyunu, klasik masalın kurgusu zenginleştirilerek sahneye koyuldu. Eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun olan "Kırmızı Başlıklı Kız" çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu ve müzikleriyle miniklerin beğenisini kazandı.

Yüz binlerce çocuk ilk kez tiyatro izledi

Eti Çocuk Tiyatrosu olarak şimdiye kadar 2 milyondan fazla çocuğa ulaştıklarını kaydeden Ünsal Sicilli, "Eti Çocuk Tiyatrosu olarak fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Türkiye'nin her köşesini geziyor, çocukları tiyatroyla buluşturuyoruz. Bu sayede yüz binlerce çocuk, hayatlarında ilk defa tiyatro izleme imkanı buldu, hayal dünyaları gelişti" ifadelerini kullandı. Kırmızı Başlıklı Kız oyunundan yüzleri gülerek ayrılan Yenimahalleli miniklere, Yenimahalle Belediyesi tarafından hikaye kitabı armağan edildi.

İHA