Ali Kaya

Ali Kaya

Yerel Seçime Kayyumların Etkisi

Yerel Seçime Kayyumların Etkisi

2016 yılında Türk milletine ve Türk demokrasisine kaşı yapılan hain darbe girişimi sonrası özellikle doğu ve güney doğu illerimizi kapsayan çoğu belediyelerde Belediye Başkanları yerine içişleri bakanlığı kayyum atayarak yerelde belediyecilik hizmetlerini devleti atadığı kayyumlar yapmaya başlaması ile kayyum atanan bölgelerde çöplerin düzenli toplanmasına alt ve üst yapı gibi hizmetlerin devam edilmesi neticesin de atanan kayyumların o tarihler de halkın memnuniyetini kazanmasına yol açtığını gördük ve sevindik.
 
O tarihler de kayyum atanan belediyelerin hemen her partiden olduğunu görmüştük hem iktidarda ki Ak Parti, ana muhalefet partisi CHP, Cumhur ittifakının ortağı MHP ve PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP gibi mecliste grubu bulunan partilerin olmasının yanın da mecliste grubu olmayan ve temsil dahi edilmeyen DBP gibi parti belediyeleri de bulunmaktaydı.
 
HDP li ve DBP’li  belediyelere PKK finansörü olması hasebiyle diğer partiler ise FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kayyum ataması yapılması o günlerin en olumlu gelişmeleri olarak kamu vicdanında haklı bir destek almıştı. O tarihten itibaren Belediye başkanı olarak atanan kayyumların yaptığı hizmetlerin karşılığı 2019 yerel seçimlerin de Başkan Erdoğan ve AK Parti için bir test aşaması olarak karşımız da durmaktadır.
 
Çünkü Kayyumların başarısı Sayın Başkan Erdoğan ve Ak Parti başarısı olarak sandıklara yansıyacağını düşünmekteyim. Kayyumların başarısızlığı yine Başkan Erdoğan ve Partisi Ak Parti için bir büyük sınav olacağı bunun sandıklara yansıyacağı kanaatindeyim. Ak Partinin Belediyecilikte bir çığır aştığını bırakın Türkiye’yi tüm dünya takdir etmektedir. Bu bölgelerde ki halk Ak Parti belediyeciliğine bakarak mı sandığa gidecek yani hizmete mi oy verecek yoksa PKK’nın baskısından HDP gibi terör ile arasına mesafe koymayan diğer partilere mi gidecek göreceğiz.   Diğer taraftan özellikle doğu ve güney doğu illerinde halkın tercihinin sandıklara PKK’nın müdahalesinin engelleneceği fakat ideolojik yaklaşımı ise kestirmenin zor olacağını düşünmekteyim. Çünkü bu bölgeler de PKK’nın baskısı azımsanamayacak ölçekte olduğunu düşünmekteyim. Bakalım 1 Nisan sabahı bu bölgeler PKK tehdidinden kurtulmuş mu kurtulmamış mı en azından bunu göreceğiz.
 
Evet, Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla yaklaşırken kayyum atanan özellikle doğu ve güneydoğu da ki çoğu ilçeler de seçimin hangi parti veya partiler tarafından kazanacağı merak konusu olmaktadır. Kayyum atanan özellikle doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ki bölgeler de Halk hizmete mi oy verecek veya ideolojik davranarak yine diğer partilere mi oy verecek bu diğer partilerden kastım PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP ve DBP gibi partilerdir. Diğer taraftan batı bölgelerindeki kayyum atanan belediyeler de 31 Mart seçimleri sol ideolojinin etkisi altında kalacağı kanaatindeyim.
 
Diğer taraftan 2014 yerel seçimlerin de  % 45.6 gibi oy alarak birinci olan Ak Partili belediyeler tekrar aynı oy oranını alabilir mi göreceğiz sözün özü 31 Mart Yerel seçimlerin de Halk hizmete mi oy verecek yoksa ideolojik veya ekonomik yaklaşıp başka bir partiye mi oy verecek bunu da 1 Nisan sabahı göreceğiz.
 
2019 yılı yerel seçimlerini Doğu ve güneydoğuda atanan Kayyumların hizmeti mi, Türkiye’nin kıyılarında hüküm süren CHP’nin İdeolojik yaklaşımı mı,  Türkiye’nin her bölgesinde var olan Ak Parti seçmenini de yine ideoloji ve ekonomi mi etkileyecek göreceğiz. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR