Yerli ve yabancı turistler Konya'ya hayran kaldı! Bakın neler söylediler

Konya’da yapılan Şeb-i Arus programlarına ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler Mevlana Müzesi’nde yoğunluk oluşturdular.
Yerli ve yabancı turistler Konya'ya hayran kaldı! Bakın neler söylediler

Konya’da 7-17 Aralık tarihleri arasında Vuslat Vakti temasıyla gerçekleştirilen Şeb-i Arus programları büyük ilgi görüyor. Programa gelen yerli ve yabancı turistler Mevlana Müzesi’nde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan vatandaşlar, Konya’da huzur bulduklarını ifade etti.

img-6470.jpg

‘ÇOK MERAK EDİYORDUM’

Mevlana’nın fikir ve düşüncelerini merak ettiği için geldiğini ifade eden Singapurlu Tım Tan, “Mevlana hakkında bir bilgim yoktu. Konya’ya ilk gez geliyorum. Öğrenmek, görmek için buraya geldim. Fikirlerini, felsefesini merak ediyorum. Burada bulunmak çok güzel bir duygu. Bu gibi yerlere çok daha fazla gitmek, keşfetmek gerekiyor. Konya bende güzel bir etki bıraktı.” sözlerine yer verdi.

tim-tan.jpg

‘MEVLANA’DAN ÇOK ETKİLENDİLER’

İtalya tur rehberi Hanri Leylek, gezideki vatandaşların Mevlana’nın sözlerinden çok etkilendiklerini dile getirerek şu ifadelere yer verdi; “Turumuz İtalya’dan geliyor. Mevlana’dan önce Pamukkale ve Kapadokya’yı ziyaret ettik. Konya’dan, Selçuklu’dan, Mevlana’dan bahsettik. Melana’nın sözlerini okuduk. Sema’dan, dua ediliş şeklinden bahsettik. Mevlana’nın şiir ve sözlerinden çok etkilendiler. Bunlar da bizim gibi düşünüyor dediler. Tanrı sevgisi, doğa sevgisi çok hoşlarına gitti. Sanki Hristiyan bir din adamının yazdığını düşündüler. Ayrıca ilk defa burada tanıdılar. Herhangi bir bilgileri yoktu. Mevlana’nın kubbesi ve sema odası çok ilgilerini çekti.”

hanri-leylek.jpg

‘ÇOK FARKLI HİSSETTİRDİ’

Bursa’dan Konya’ya Mevlana Türbesi’ni ziyaret için gelen Yüksel Hakveren “Konya’ya bayıldım. Aksaray’da uzun süre yaşadığım için sürekli buraya geldim. Ama bu kez çok farklı hissettim. Hiç böyle hissetmemiştim. Resmen içim genişledi. Mevlana’nın kitaplarını çok okudum.

img-6467.jpg

Hayran olduğum biridir. Şeb-i Arus programlarına çok katılmak istiyorum. Ama oteller ve salon dolu olduğu için gidemiyorum. Gerçekten çok gitmek isterdim. Çünkü insana çok güzel hissettiriyor. Umarım başka zaman gelebilme fırsatı yakalarım. Konya’yı zaten çok seviyorum. Caddelerin temizliği, genişliği gerçekten çok güzel. Herkese gelmelerini, bu duyguları yaşamalarını tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

yuksel-hakveren.jpg

‘HERKES BU ATMOSFERİ HİSSETMELİ’

İzmir’den Şeb-i Arus programları için Konya’ya gelen Emre Yalçınkaya, “Geçen yıl ailemle Mevlana Müzesi’ni ziyaret ettik ve Şeb-i Arus programına katılmıştık. Bu sene de yine Şeb-i Arus programı için gelmek nasip oldu. Mevlana Müzesi’ni de ziyaret ettik. Zaten yapılan programları çok seviyoruz. Çok mutlu oluyoruz. İnsanı manevi açıdan rahatlatıyor. Allah nasip ederse bundan sonra ki her yıl da gelmeye devam edeceğiz.

emre-yalcinkaya.jpg

Burada çok güzel bir atmosfer var. Müze içerisinde sergilenen tüm eserlerin içeriğini öğrendik. Herkese buraya gelmelerini öneririm. Yakınımızda olan, görülmeye değer çok nadide bir yer. Buraya gelmek çok zor bir şey değil. Herkes yakından bu atmosferi hissetmeli. Ziyarete gelenler için de önerim Hazreti Şemsi ziyaret edip, daha sonra Mevlana Müzesi’ni ziyaret etmeleridir.” dedi.

 Muhabir
Etiketler :