Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü ve Otizm Derneğine yer tahsis etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Görme Engelliler Spor Kulübü ve Otizm Derneğini ziyaret etti.
Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü ve Otizm Derneğine yer tahsis etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Görme Engelliler Spor Kulübü ve Otizm Derneğini ziyaret etti.

Polat ilk olarak Görme Engelli Spor Kulübünü ziyaret etti. Yeşilyurt Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yapılarak Görme Engelli Spor Kulübüne tahsis edilen hizmet binasının girişinde Kulüp Başkanı Şerif Büyükdaş ve yöneticiler tarafından karşılanan Polat, görme engelli sporcularla yakından ilgilenerek sohbet etti.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şerif Büyükdaş, takımlarına sahip çıkarak himayesine alan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür ederek, "Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat kulübümüzün faaliyetlerine devam etmesi için tüm imkanlarını seferber etti, bizi bünyesine alarak büyük destek veriyor. Kulübüm ve sporcularım adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendisinden ve çalışma arkadaşlarından razı olsun" dedi.

"Engelli kardeşlerimizin her zaman emrindeyiz"

Engelli vatandaşların sosyal hayatlarını kolaylaştıracak birçok hizmette bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Polat ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Yeşilyurt Belediyesinin bünyesinde sportif faaliyetlerde bulunan Görme Engelli Spor Kulübüne maddi ve manevi anlamda her türlü desteği verdiklerini belirten Polat, "Görme Engelli Spor Kulübümüz Şerif Büyükdaş Başkanlığında başarılı işlerin altına imza atıyor. Engelli demek hayattan yoksun anlamına asla gelmemelidir. Bizler buna çok dikkat ederek hizmetlerimizi milletimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimizi sağlıklı insanlardan soyutlaştırarak değil aksine onları hayatın her alanında aktif ve hak ettikleri insani yaşam olanaklarını onlara sunmaya gayret ediyoruz. Kulübümüzün çatısı altında başarılı bir spor hayatına sahip görme engelli kardeşimiz Yusuf Çelik'in tek arzusu var, o da okuyabilmek. Bizler de Yusuf kardeşimize elimizden gelen desteği bu noktada vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerimiz devam edecek"

Yeşilyurt Belediyesinin engelli vatandaşların her daim emrinde olduğunu sözlerine ekleyen Polat, "Engelli kardeşlerimizle el ele vererek hayatı birlikte devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz. Görme Engelliler Spor Kulübümüze Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Tüm engelli kardeşlerimizin faydalanması adına yapım işine devam ettiğimiz Engelsiz Park projemizi çok yakın zamanda hizmete sunacağız. Bizim görevimiz; toplumda yaşayan herkese en güzel hizmetleri ulaştırmaktır. Engelli kardeşlerimize ayrı bir önem ve destek veriyoruz. Onların hayatını kolaylaştıracak, gündelik hayatlarını daha rahat bir seviyeye ulaştırmak adına hizmetlerimizde bu konuya dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Polat, daha sonra, Yeşilyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen binada faaliyetlerine devam eden Malatya Otizm Derneği Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, Alaadin Baydaş ve yöneticilerle görüştü.

Malatya Otizm Derneğinin otizm rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik faydalı etkinlikler düzenleyeceğini belirten Polat, "Otizm ile ilgili faaliyetlerin daha nezih ve güzel bir ortamda yapılması için buradaki binayı derneğimize tahsis ettik. Hayırlı uğurlu olsun. Başkanımız ve Yönetim Kuruluda otizmli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak etkinlikler düzenlemek adına bir araya gelip birliktelik oluşturdular. Sosyal bir duyarlılıktan yola çıkarak faaliyetlerine başlayan Dernek Yönetimine bizde elimizden geldiğince destek oluyoruz. Bizde yer talepleri oldu imkanlarımız ölçüsünde şu anda bulunduğumuz yeri tahsis ettik. Dernek Yönetimi burada toplanacak, güzel bir ortamda toplantılarını yapabilecekler. Rabbim, engelli ve otizmli tüm çocuklarımızla hep birlikte bir ve beraber olarak yaşayacağımız güzel günler nasip etsin" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü ve Otizm Derneğine yer tahsis etti