Yetim ve öksüzler beğenerek giyinecek

Ay Işığım Yardımlaşma Kültür ve Eğitim Derneğince Şanlıurfa'daki 20 bin yetim ve öksüz çocuğun giyim ihtiyaçlarının karşılanacağı mağazanın açılışı yapıldı.
Yetim ve öksüzler beğenerek giyinecek

Ay Işığım Yardımlaşma Kültür ve Eğitim Derneği tarafından Şanlıurfa'daki 20 bin yetim ve öksüz çocuğun giyim ihtiyaçlarının karşılanacağı mağazanın açılışı yapıldı.

Haliliye ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki derneğin 7 katlı binasında hizmete giren giyim mağazasının açılışı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Müftüsü İhsan Açık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ile dernek yetkililerinin katılımıyla yapıldı.

Açılışın ardından Ekinci ile Demirkol bazı yetim ve öksüz çocukları giydirip oyuncaklar verdi.

"Amacımız yetim ve öksüzlerin bayrama mutlu girmeleri"

Derneğin başkanı Halil İbrahim Ural, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağazada günlük bin kişi olmak üzere toplamda 20 bin yetim ve öksüz çocuğun bayram öncesi giydirileceğini söyledi.

Amaçlarının yetim ve öksüz çocukların bayrama mutlu girmelerini sağlamak olduğunu belirten Ural, şöyle konuştu:

"Belirlediğimiz çocuklarımız mağazamıza gelip beğendikleri elbiseyi, ayakkabıları ve oyuncaklardan alabiliyorlar. Böylelikle çocuklarımızın, babasızlığın verdiği burukluğu belki bu vesileyle azaltmış olacağız. Bize bağışta bulunsun bulunmasın herkesi mağazamızı ziyaret etmelerini ve çocuklarımızı kendi elleriyle giydirmelerini ve onların sevinçlerine ortak olmalarını istiyorum.''