Yetimleri ve mazlumları kurban etmeyin!

RİDA Dernek Başkanı Tamer Kalender, “ Böyle bir düşünce kötülerin kötülükleri yüzünden tüm mazlumları kurban etmek anlamı taşır. Onlar senede bir defa et yiyorlar kurban görüyorlar. Yetim ve mazlumlara merhamet etmek ilk kuralımız olmalı”dedi.
Yetimleri ve mazlumları kurban etmeyin!

3 kıtada 11 ülkede “Kurban Yetimlerle Güzel”  sloganıyla binlerce kurban hissesi ile yetimlerin ve mazlumların yanında olacaklarını ifade eden RİDA Dernek Başkanı Tamer Kalender, bulunduğumuz coğrafyanın özellikle Konya’nın bütün dünyanın mazlum ülkelerine umut olduğunu söyledi.

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Tamer Kalender çalışmaları ve Kurban Bayramı faaliyetleri hakkında Yeni Haber’e açıklamalardan bulundu. Bulunduğumuz coğrafyanın özellikle Konya’nın bütün dünyanın mazlum ülkelerine umut olduğunu ifade eden Tamer Kalender, “’Paylaş ki kardeş olasın’ ilkesiyle çıktığımız bu yolda öncelikli hedefimiz dünyanın hiçbir yerinde açlıkla mücadele eden, zulüm altında Müslüman’ın kalmamasıdır” dedi.

kurban-bagislari--(7).jpg

23 BİN YETİM VE KUR’AN KURSU ÖĞRENCİSİ

Kuruluş gayelerinden birinin yetim çalışması olduğunu ifade eden Kalender, “Yetim çalışmamız genelde fakir ve mağdur coğrafyalarda. Dünyanın çalışılması zor bölgelerinde yıl boyunca faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sadece gidip yardım faaliyeti yapıp dönmüyoruz. Günü birlik değil orta ve uzun vadede ümmetin sıkıntılarına derman olacak eğitim faaliyetleri yapıyoruz. 23 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Günlük düzenli ders alan 23 bin yetim Kur’an Kursu öğrencisi var. Yetim çalışmasının dışında Balkanlarda, Gürcistan’da Orta Asya’da irşat çalışmalarımız var.  23 ülkenin 15 tanesinde düzenli eğitim faaliyeti gösteriyoruz” diye konuştu.

kurban-bagislari--(2).jpg

HALKIMIZIN BİR ENDİŞESİ OLMASIN

Son dönemde yaşanan olaylardan dolayı halkın yardım kuruluşlarına güveninin azaldığını ifade eden Kalender, “15 Temmuz’dan sonra halkımızın yardım kuruluşlarına güven duygusu azaldı. Birkaç kişinin yaptığı kötü işlere tüm mazlumları kurban etmesinler. Onlar senede bir defa et yiyorlar kurban görüyorlar. Bu insanlara merhamet etsinler. Biz kurulduğumuz günden beri kurbanların videolarını çekiyoruz. Halkımızın bir endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

YETİMLERİN VE MAZLUMLARIN YÜZÜ GÜLECEK

Bu Kurban Bayramı’nda 3 kıtada 11 ülkede “Kurban Yetimlerle Güzel”  sloganıyla binlerce kurban hissesi ile yetimlerin ve mazlumların yanında olacaklarını ifade eden Başkan Kalender, “Yurtdışı Kurban bedeli 350 TL, Yurtiçi Kurban Bedeli 650 TL, Suriye Kurban Bedeli 500 TL olarak belirlendi.         Sudan Darfur kampları, Kenya Somali sınırı Dadap kampı, Kenya Kakuma kampı, Afganistan, Sri Lanka, Arnavutluk, Kosova, Sancak, Gürcistan,  Suriye, Türkiye olmak üzere 11 ülkede kurban faaliyeti gerçekleştireceğiz” dedi.

kurban-bagislari--(4).jpg

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜLTECİ KAMPLARINDA AÇLIK SÜRÜYOR   

“Kenya Dadab kampı, Somali’deki büyük kuraklık ve açlık neticesinde ölüm yolunu aşarak gelen Somalili Müslümanların oluşturduğu bir kamp” diyen Kalender, “BM kayıtlarına göre Dünyada yaşanması en zor olan iki bölgeden biri olan ve yaklaşık 700 bin mültecinin yaşadığı Dadab kampında 6 yıldır, 9 medresesi, 2 aşevi, 6 mescidi ile çalışmalarını sürdüren RİDA, yaklaşık 3300 yetim çocuğumuza bu medreselerde eğitim vermekte ve karınlarını doyurmaktadır.  Bizler sadece bayramlarda değil yıl boyu bu bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hangimiz açlıktan dolayı çocuklarımızın ölmesini isteriz. Bu çocuklar ümmetin çocukları, Peygamberin emaneti bunlar. Biz buraya sırt çevirirsek burada açlıktan dolayı çocuk ölümleri başlayacak. Büyük vebal altındayız. O yüzden bütün hayırseverleri bölgeye acil yardıma çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN HER YERİNDE GÖNÜLLERE HİTAP EDİYORUZ

BM kayıtlarına göre Dünyada yaşanması en zor olan iki bölgeden diğeri olan Darfur olduğunu belirten Kalender, “Yaklaşık 2,5 milyon Müslümanın yaşadığı kamplarda, yaşamla ölüm arasında mücadele edilen bir bölge. RİDA çalışmalarını 35 okulda 2300 yetime, 28 kuran kursunda 2871 hafız ve kuran talebesine, kimsesizler yurdunda kalan 200 sokak çocuğuna aşevimizden çıkan yemekle hem karınlarını doyurmakta hem de eğitimlerine katkı sağlayarak, gönüllerine hitap ederek çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

tamer-kalender--(1).jpg

MİSYONERLERİN KISKACINDAKİ KAKUMA’DA MÜSLÜMANLARIN DRAMI

Kalender şöyle devam etti: “Kenya’nın Uganda sınırına yakın Turkana bölgesine BM tarafından 23 yıl önce kurulan ağırlığını Sudan ve Somalili Müslümanların oluşturduğu ayrıca 15 ayrı Müslüman ülkesinden mültecilerin yaşadığı Kakuma kampında 110 misyoner kuruluşun olduğu ve Misyonerlerin kıskacında bir yaşam süren Müslümanlar çok sıkıntı içerisinde bir yaşam sürmekte. Kakuma kampına kurulduğu günden beri ilk defa bir Müslüman yardım kuruluşu tarafından kurban organizasyonu gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında faaliyetlere başlanan bir diğer ülke olan Sri Lanka’da da açılan 57 kurs ile yaklaşık 4000 çocuğa dini eğitimleri verilmekte. Bu bölgede kesilecek olan kurbanlar ile yetim aileleri başta olmak üzere tüm yoksullara ulaştırılacak. Afganistan, Gürcistan, Türkiye ve Balkanlarda da kurban faaliyeti gerçekleştiren dernek, savaşın ve kanın hiç bitmediği Suriye’de de bu yıl Halep ve İdlip bölgelerinde Kurban kesimi gerçekleştirecek. Alınan vekâletler ile kesilen kurbanlar dünyanın 3 kıtasında yetim aileleri başta olmak üzere tüm yoksullara ve mazlumlara ulaştırılacak.”

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ