Yıldırım: Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz

Başbakan Yıldırım, "Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. Buradan ilan ediyorum. Herkes ayağını denk alsın. Türkiye bölgenin istikrarıdır." dedi.
Yıldırım: Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz

Başbakan Binali Yıldırım, "Vesayetçiler, darbeciler, birini temizliyorsun biri geliyor. Sürekli engellemelerle karşılaşarak ve engelleri de birer birer aşarak bugünlere geldik. En son 15 Temmuz, işte böyle bir gece vakti alçak FETÖ terör örgütü yapacağını yaptı. Milletin tankıyla, topuyla, silahıyla, uçağıyla milletin üzerine bomba yağdırmaya başladı. Ama bu millet bombalardan filan tırsar mı? Onlara öyle bir ders verdi ki darbecilere darbeyi vurdu, yerin dibine batırdı. Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. Buradan ilan ediyorum. Herkes ayağını denk alsın. Türkiye bölgenin istikrarıdır." dedi.

Yıldırım, "Biz, 'Suriye bize ne' diyemeyiz, 'Irak bize ne' diyemeyiz. Suriye'yle 911 kilometre hududumuz var. Irak'la 350 kilometre hududumuz var. Biz bu terörle mücadeleyi yaparken oradan çeşitli PKK, YPG, DEAŞ terör örgütleri maalesef öyle böyle giriş yapıyorlar ve içerde canımızı yakıyorlar. Onun için ne yaptık, Fırat Kalkanı'yla oradaki hudutlarımızı garanti altına aldık. Ayrıca güneyde yaşayan Antep'te, Urfa'da, Kilis'te o civarda yaşayan vatandaşlarımızın da can ve mal güvenliği önemli dedik ve orada da Fırat Kalkanı'yla bölgeyi DEAŞ, YPG gibi terör örgütlerinden temizliyoruz." dedi.

Suriye'de akan kanın durması için İsviçre'de bir toplantı yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Rusya ve İsrail ile ilişkilerimizi düzelttik, şimdi Suriye'de akan kanın durması için İsviçre'de bir toplantı yapılıyor. Türkiye de bu toplantının yapılması için aktif olarak çalıştı. Rusya, ABD, İran, Suudi Arabistan ve Türkiye bir araya gelip Suriye'yi konuşacak. İnşallah orada da bir an önce kan durur; mazlum, günahsız kardeşlerimiz artık bu zulümden kurtulur. Duamız, beklentimiz budur."