Yıldırım için badem ezmesinden 'Karaağaç Köprüsü' hazırlandı

Edirneli esnaf yarın kenti ziyaret edecek Başbakan Binali Yıldırım'a armağan etmek üzere çeşitli hediyeler hazırladı.
Yıldırım için badem ezmesinden 'Karaağaç Köprüsü' hazırlandı

Edirneli esnaf yarın kenti ziyaret edecek Başbakan Binali Yıldırım'a armağan etmek üzere çeşitli hediyeler hazırladı.

Başbakan Yıldırım'ın yarınki Edirne ziyareti için kentteki hazırlıklar devam ediyor. Esnaf da Başbakan Yıldırım'ın ziyareti için çeşitli hazırlıklar yaptı.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde temelini attığı Karaağaç Köprüsü’nü kente gerçekleştireceği ziyarette hizmete açacağını ve bundan dolayı esnaflar olarak mutluluk duyduklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın Edirne ziyaretinde kendisine kentin yöresel lezzetlerini ve el ürünlerini hediye edeceklerini dile getiren Dinar, şunları kaydetti:

"Yarın bizim için çok önemli bir gün. Başbakanımız Yıldırım Edirne’ye gelecek. Tabi temelini atmış olduğu Karaağaç Köprüsü’nün de açılışını yapacak. Biz de bugünün anısına Başbakanımıza bir hediye sunmak istedik. Arif ustayla birlikte 'ne yapabiliriz?' diye düşündük. Onlar bize çok önemli bir köprü armağan ediyorlar. Biz de onlara tatlıdan bir köprü sunmak istedik. Yarın Başbakanımıza badem ezmesinden yapılmış köprü motifli hediyemizi vereceğiz. Başbakanımızın değerli eşine de Edirne’nin meşhur aynalı süpürgesini hediye edeceğiz. Aynı zamanda ünü dünyayı aşan tava ciğerimizi de kendilerine sunacağız.

Şekerlemeci Arif Meriç ise bir haftadır badem ezmesinden köprü motifi için çalıştıklarını belirterek, "Genelde Türk Bayrağı motifli badem ezmesi hazırlayıp hediye ederdik. Ancak bu sefer Başbakanımız bizim için çok önemli olan köprüyü açacağı için badem ezmesini yoğurup köprü motifli bir ürün çıkardık. Bu tatlı köprü için 50 kilo badem ezmesi kullandık. Dünya çok acılaştı. Biz Edirneli esnaflar olarak diyoruz ki; tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Güzellikler ne kadar çok paylaşılırsa dünya o kadar güzel olur." diye konuştu.