Yıldırım: Memuriyete girmiş 86 bin kişi çıkarılacak

Yıldırım: Memuriyete girmiş 86 bin kişi çıkarılacak

CNN Türk'teki Gündem özel programında önemli açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, iptal edilen 2010 yılı KPSS sınavına dair de önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Memuriyete girmiş toplam 86 bin kişi. 2010 KPSS iptal olunca 86 bin kişi çıkarılacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, iptal edilen 2010 KPSS hakkındaki sözleri şu şekilde; 

"Görevden uzaklaştırma 62 bin 10, bunların 58 bin 611'i açığa alma. Görevden çıkarılan, memuriyetten ihraç edilen sayısı 3 bin 499. Bunun da ağırlıklı olarak darbeye katılan subaylar, astsubaylar, asker elbisesini giymiş caniler, hainler. Söylerken Silahlı Kuvvetler ile bunları birbirine karıştırmasın vatandaşlarımız. Ordumuz bizim gözbebeğimiz, Mehmetçik demişiz, peygamber ocağı. Şanlı tarihi olan Silahlı Kuvvetlerimizi bir kolaycılıkla bunlarla eş değer tutmak büyük yanlış olur. 

Memuriyete girmiş toplam 86 bin kişi. 2010 KPSS iptal olunca 86 bin kişi çıkarılacak demektir. Aradan şu kadar sene geçti deme şansımız yok. Ya yasa düzenleyeceğiz bu mahkeme kararını etkisiz hale getireceğiz, ya da mahkeme kararını uygulayacağız. 

Şunu yapmamız daha doğru olacak; bunların sınavlarını incelemek lazım. Tamamı mı soruları aldı, yoksa FETÖ'nün hedef gördüğü belli bir grup mu? Geriye yönelik sınavsonuçlarına bakılır, failler ortaya çıkar, diğerleri muaf tutulur."

Kaynak: