Yıldırım: Teröre karşı kayıt şart koymadan bir olmamız gerekiyor

Başbakan Yıldırım, terör hakkında, "Bu tehlike bütün ülkelerin önündeki en büyük tehdittir. Onun için teröre karşı, 'ama, fakat' demeden kayıt şart koymadan bir olmamız gerekiyor." dedi.
Yıldırım: Teröre karşı kayıt şart koymadan bir olmamız gerekiyor

Başbakan Binali Yıldırım, "Uluslararası camiaya bir kez daha buradan sesleniyoruz. Benim teröristim iyi, seninki kötü anlayışını artık bırakalım. Bu tehlike bütün ülkelerin önündeki en büyük tehdittir, en büyük tehlikedir. Onun için teröre karşı, 'ama, fakat' demeden kayıt şart koymadan bir olmamız gerekiyor. Beraber olmamız gerekiyor, teröre gereken cevabı vermemiz gerekiyor." dedi.

Yıldırım, Eskişehir Valiliğince Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreni ve iftar programında, kente birbirinden güzel eserlerin kazandırıldığını belirtti.

Kentin ilçelerini sayarak selamlarını ileten Başbakan Yıldırım, Eskişehir'i Anadolu topraklarının kavşak noktası olarak nitelendirdi.

Hızlı treni önce Ankara sonra Konya ve İstanbul'a bağladıklarını, Eskişehir ile Bursa'yı daha da yaklaştırdıklarını kaydeden Yıldırım, "Yeni gelen çok hızlı tren setleriyle artık Eskişehir-Ankara arası adeta Eskişehir'in içindeki iki mahalle arası gibi olacak" ifadesini kullandı.

Hızlı treninin hizmete girdiği dönemin kentte memnuniyetle karşılandığını, karayoluyla seyahatin yüzde 72 oranında azaldığına işaret eden Yıldırım, "Artık Eskişehir'de oturanlar Ankara'ya işe gidiyor, Eskişehir'de oturan gençler Ankara'da üniversiteye gidiyor veya Ankara'da oturanlar Eskişehir'de okumaya geliyor" şeklinde konuştu.