Yıldırım'a Karate Federasyonu'ndan çağrı

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı fanatizme karşı göreve çağırdı.
Yıldırım'a Karate Federasyonu'ndan çağrı

Delihasan, federasyon yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'nın Bremen kentinde 5-9 Kasım tarihlerinde yapılacak Dünya Karate Şampiyonası'na, Fenerbahçe Kulübü'nün Düzce'deki Topuk Yaylası Tesisleri'nde hazırlanan Erkek Milli Takımı'nın, 'kör futbol fanatizminin' son kurbanı olduğunu belirterek, "Amatör spora verdiği destekle tüm sporseverlerin takdirini kazanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'ı, Karate Milli Takımı sporcularına saldırma cüreti gösterebilen 'çirkin ruhlu' fanatiklere karşı göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

'Sporcularımıza saldırdılar'

Milli takım sporcularının, Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının izlendiği ortak alanda, kendilerini Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi olarak tanıtan kişilerin küfürlerine ve fiziksel şiddetine maruz kaldıklarını kaydeden Delihasan, şöyle devam etti: "Milli Takım Teknik Direktörü Murat Delihasan, antrenör Muhammet Albayrak ve menajer Hikmet Şaha'nın araya girmesiyle, sporcularımızın, alkollü oldukları her hallerinden belli olan, ellerinde rakı bardaklarıyla saldıran kendini bilmezlere karşılık vermesi engellenmiş ve meydana gelebilecek daha vahim olayların önüne geçilmiştir. Bu noktada karate-do felsefesine uygun hareket ederek sabırlı davranan, antrenörlerinin sözünü dinleyen ve saldırganlara karşılık vermeyen sporcularımızı da takdir ediyoruz.

Ay-yıldızlı forma ile ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden, aralarında dünya ve Avrupa şampiyonlarının bulunduğu milli sporcularımıza yapılan saldırı, ülkemizdeki kulüpçülük fanatizminin ne boyutlara ulaştığını göstermesi açısından manidardır.

Yaşanan tatsız olaylar sonrası milli takım kafilemiz, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nden gece geç saatlerde ayrılarak Düzce'de başka bir otele yerleşmiştir. Ayrıca antrenör ve sporcularımız en yakın karakola giderek, olay çıkaranlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştur."

15 gün sonra yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türk bayrağını göndere çektirmek için tatamiye çıkacak sporculara yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Delihasan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Amatör spora verdiği destekle tüm sporseverlerin takdirini kazanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'ı da milli takım sporcularına saldırma cüreti gösterebilen 'çirkin ruhlu' fanatiklere karşı göreve çağırıyoruz."