Yıldırım'dan ABD Başkan Yardımcısı Biden'a taziye telefonu

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonda yaptığı görüşmede, ABD'nin Orlando kentinde gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.
Yıldırım'dan ABD Başkan Yardımcısı Biden'a taziye telefonu

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonda yaptığı görüşmede, ABD'nin Orlando kentinde gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, terörle mücadele eden ve teröre birçok vatandaşını kurban veren Türkiye'nin, ABD halkının acısını anladığını ve paylaştığını belirtti. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Biden'i telefonla arayarak, ABD'nin Florida eyaletindeki Orlando kentinde gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı. 

ABD hükümeti ve halkına başsağlığı ile dayanışma dileklerini ileten Yıldırım, görüşmede, terörle mücadele eden ve teröre birçok vatandaşını kurban veren Türkiye'nin, ABD halkının acısını anladığını ve paylaştığını bildirdi. Terörün dini, milleti ve mezhebi bulunmadığına işaret eden Yıldırım, bu doğrultuda, Türkiye'nin DAEŞ, PKK/PYD/YPG dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle etkin bir şekilde mücadele etme konusunda kararlı olduğunu vurguladı. 

Biden de taziye dilekleri için Yıldırım'a teşekkür etti. Türkiye'nin ABD’lilerin acısını en iyi anlayacak konumda olduğunu bildiğini ifade eden Biden'in, terörün herhangi bir din veya milletle özdeşleştirilmemesi tespitine iştirak ettiği kaydedildi. 

Görüşmede, terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın büyük önem taşıdığına dikkati çeken iki lider, terörle mücadele dahil, ortak gündemdeki tüm konuları ileri dönemde ayrıntılı şekilde ele almak konusundaki arzularını teyit etti.