Yıllık 100 liraya konut sigortası

Konut Sigortasının sanılanın aksine pahalı bir sigorta olmadığını yıllık 100 liradan başlayan fiyatlarla bu sigortanın yapılabileceğini söyleyen Sigorta Center Group Genel Müdürü Öztürk “Sadece çilingir hizmeti için bile konut sigortası yaptırılır.” dedi.
Yıllık 100 liraya konut sigortası

Sigortanın aslında çok önemli olduğunu sadece çilingir hizmeti için bile konut sigortasının yaptırılabileceğini söyleyen Sigorta Center Group Genel Müdürü Osman Öztürk, “Sigortanın özüne baktığımız zaman aslında çok basit bir şey. Bizim kültürümüzde var olan imeceye de son derece benzerlikler gösteriyor. Burada hepimiz belli bir miktar para veriyoruz. Birimizin başına da bir şey gelince o paradan karşılanıyor. Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da sigorta algısı çok oturmuş vaziyette değil. Halkta bilinç yok diyoruz ama bu bilinç de gökten zembille inmeyecek. Sigorta şirketlerinin uygulamaları özellikle de yerel acentelerimiz olayları kısa vadeli düşünüyorlar. Sigortanın önemini her müşterimize anlatmamız lazım. Konut sigortasının kasko ve konut ile kıyaslandığı zaman çok çok ucuz olduğu insanlar tarafından bilinmiyor. Bugün 100 liradan başlayan fiyatlarla konut sigortası yapılıyor. İnsanların ilk tepkisi bu fiyatlar aylık mı şeklinde oluyor ancak bunlar yıllık fiyatlar. Yıllık 100-150 lira maliyetle oturduğunuz evin sigortasını yaptırabiliyorsunuz. Bugün yangın, hırsızlık, çilingir hizmetleri de bu poliçenin içinde yer alıyor. Bırakın daha kötülerini sadece çilingir hizmeti için bile bu poliçe alınır.” dedi.

osman-ozturk.jpg

“SİGORTANIN ÖNEMİ YENİ YENİ ANLAŞILIYOR”

Türkiye’de sigortacılık anlayışının dünyadan farklı algılandığını söyleyen Öztürk, “Dünyaya baktığımızda ekonomik krizlerin olduğu dönemlerde sigorta artar. Biz de ise kriz zamanlarında ilk olarak sigorta poliçesi iptal edilir. Sigorta kültürü ülkemizde son dönemlerde artmaya başladı ancak hala çok yetersiz. Türkiye genelinde Konya’nın ortalaması belki biraz daha yukardadır. Sanayide özellikle yurtdışında iş yapanlar istediği için de yapılıyor bazı şeyler. Yurtdışına bir mal ihraç edecekseniz belli başlı sigortalarınız yoksa sizden mal almıyorlar. Bu da son dönemlerde alışkanlık haline gelmeye başladı. Konya’da 20 sene öncesinde şirketleri yönetenler ile bugün o şirketleri yönetenler aynı değil. İkinci ve üçüncü kuşaklar sigortaya daha çok önem veriyorlar. Olaylara daha farklı bakıyorlar.” şeklinde konuştu. 

konut-001.jpg

“KONUT SİGORTALARINA ÖNEM VERİLMELİ”

Zorunlu olan deprem sigortasında büyük bir artışın olduğunu ancak konut sigortasının öneminin halen tam anlaşılmadığında dikkat çeken Öztürk,  “Deprem sigortası son dönemlerde büyük bir artış gösterdi. Bunun sebebi de Medaş, Enerya, Koski gibi kurumların bu sigortayı zorunlu kılması oldu. Bu kurumlar deprem sigortası olmadan işlem yapmadıklarından mecburen bu sigorta yaptırılıyor. Deprem sigortasında asıl önemli olan konut poliçelerinin de oluyor oluşudur. Kişiler aslında arabalarına verdikleri değeri evlerine vermiyorlar. 100 liraya bir yıllık konut sigortası yapılabiliyor. Yangın, deprem, hırsızlık, sel baskını gibi, evinizdeki eşyaların yanması, çalınması, kırılmasına karşı güvence sağlıyor. Ayrıca çilingir hizmeti veriyor. Kazara anahtarınızı almadan evinizden çıktınız diyelim bir çilingir çağırsanız da bu 100 lira cebinizden çıkacaktır. Bu nedenle konut sigortalarına daha çok önem verilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

sigorta--(1)-001.jpg

“ESKİ TRAFİK POLİÇENİZİ İPTAL ETTİREBİLİRSİNİZ”

23 Eylül’den itibaren insanların yaptırmış oldukları eski trafik poliçelerini iptal ettirebilme hakkı bulunduğunu söyleyen Öztürk, “Eski poliçenizi iptal ettirmek için yeniden bir poliçe yaptırmanız gerekiyor. Böylece eski poliçeniz mükerrer hale gelecek. Ancak bu kesinlikle fiyatlar yüzde 20 düştü, yüzde 30 düşecek gibi anlamlarına gelmiyor. Trafikte çok sayıda trafik sigortası olmayan araç dolaşıyor. Son 3-4 ayda da aslında fiyatlar belli bir seviyede minimize edildi. Sektöre yeni oyuncuların da girmesiyle fiyatların yüzde yüz arttığı seviyelerden yüzde 20 daha aşağı çekildi. Bayram öncesinden itibaren fiyatlar düşük seviyede seyrediyor. Kaza yapmayanların ödeyeceği ücret daha uygun çıkıyor. Eğer bir kişi kaza yapmışsa elbette fiyatları daha yüksek çıkacaktır. Kaza yapmayan ve trafikte hiçbir problem yaşamamış, trafik cezası almamış, kurallara uymuş kişilerin de fiyatları uygun çıkacaktır. Şu anda 380 TL trafik sigortası ödeyen müşterilerimiz de var. Ayrıca Sigortada fiyat endeksli gidilmemesi gerekiyor. En ucuzu da en iyisi anlamına gelmiyor.” diye konuştu. 

sigorta-center.jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ