Murat Güçlü

Murat Güçlü

YILMADIK, YIKILMADIK, DİRENDİK!

YILMADIK, YIKILMADIK, DİRENDİK!

Ve aylardır beklenen büyük seçim bitti. Geçen hafta yazdığım yazıda, Ülkenin ana omurgasını oluşturan büyük bir kitle var. Bunlar sessiz çoğunluktur. Gün görmüş bir millet olmanın gereklerini yerine getirirler. Siyaset biliminde, partiler hakkında, dış politikada, iktisatta bilgi sahibi olmasalar da irfan sahibidirler. Oylarını verirken basiretli davranırlar. Bu sessiz çoğunluğun irfanı ile hissederek yönelttiği tercihler bu ülke için en iyi olanı bize göstermektedir. Hatalar siyasetin doğasında vardır, partilerimiz ve siyasetçilerimiz sütten çıkmış ak kaşık değil ancak ülkenin bulunduğu zorlu coğrafya, tarihi misyonu göz önüne alındığında birincil önceliğin devlet millet birlikteliği olduğu ortaya çıkmaktadır. Bunun için de güçlü ve tek başına bir iktidar olması gereklidir, ifadelerine yer vermiştim.

Türk halkı büyük millet olduğunu, feraset sahibi olduğunu, olaylara basiretli yaklaştığını dün bir kez daha gösterdi.  Coğrafyamızda paylaşım savaşlarının tüm şiddetiyle sürdüğü bir dönemde bu seçim sadece yurt içinde değil asıl yurt dışında büyük bir öneme sahip oldu. Hem ezilen halkların, mazlumların gönlünde, hem de ezen, sömüren hakim küresel güçlerin aklında bu seçimler vardı. Ezilenleri ve mazlumların gönlünde güçlü bir Ak Parti, güçlü Erdoğan yani Yeniden Büyük Türkiye umudu vardı.  Hakim güçler ise gücü törpülenmiş, tek başına iktidar imkanını kaybetmiş, Cumhurbaşkanı ile çatışan bir hükümet, devlet kurumları arası kavga ve sürtüşme yani Türkiye ve bölge için kaos umuyorlardı. Ama bu millet ferasetiyle tüm bu oyunları boşa çıkardı. Kendine dayatılan ve küçük gelen rolü kabul etmediğini, yeniden Büyük Türkiye’nin inşa ve ihyası için dimdik ayakta durulması gerektiğini alenen izhar etti.

Ümmet AK Parti için dua etti, hem de çok dua etti. Seçim akşamı Türkiye’deki kutlamalardan ziyade ümmet coğrafyasından gelen kutlama görüntüleri her şeyi açıkça ortaya koydu. Bosna’dan Gazze’ye, Bakü’den Arakan’a kadar ümmet Ak Parti’nin seçimi kazanmasını büyük bir coşkuyla kutladılar.

Bugün yerli ve milli olanların mutlu olması gereken bir gün.  Bu ülke yılmadı, yıkılmadı, direndi. Türkiye yeniden ve hızla büyümeye de Küresel güçlere rahatsızlık vermeye de devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR