Yılmaz ailesinin en zor anı! Erdoğan da orada

Cumartesi günü evinde hayatını kaybeden eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor.
Yılmaz ailesinin en zor anı! Erdoğan da orada

Cumartesi günü evinde hayatını kaybeden eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlanıyor. Yavuz Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.Törene,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile aralarında eski başbakanlardan  Ahmet Davutoğlu ile Tansu Çiller, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ile Köksal  Toptan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar,  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Kulübü  Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Mevlüt Uysal ile siyaset, iş, sanat ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz eşi Berna Yılmaz ve oğlu Hasan Yılmaz ile birlikte taziyeleri kabul ediyor.

OĞLUNUN NAAŞINA OMUZ VERDİ

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, sabah saatlerinde oğlu Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin bulunduğu Gayrettepe'deki özel hastane geldi. Oğlunun naaşına omuz vererek cenaze aracına taşıyan Mesut Yılmaz'ın üzgün olduğu gözlendi. Yavuz Yılmaz'ın cenazesi Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde getirildi. Cenazeyi hastaneye almaya gelen Mesut Yılmaz da cezane aracına binerek camiye geldi. Cenaze aracından indirilen Yavuz Yılmaz'ın cenazesini babası cami avlusana kadar taşıdı. Cenazenin alınması sırasında yakınları gözyaşlarını tutumadı. Mesut Yılmaz'ın yanında kardeşi Turgut Yılmaz, Eski Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül ve iş adamı Abdurrahim Albayrak da yer aldı. 

3-027.jpeg

Anne Berna Yılmaz  oğlunun tabutuna dokundu, dakikalarca acı acı baktı, cami avlusuna kadar arkasından yürüdü.Küçük oğlu Hasan Yılmaz'a sarılıp gözyaşı döktü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TÖRENE KATILIYOR

Yavuz Yılmaz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cernaze törenine eşi Emine Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte geldi. 

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller de cenaze törenine katıldı. 

1-045.jpeg

KANLICA'DA DEFNEDİLECEK!

Yavuz Yılmaz için Marmara İlahiyat Camisi’ndeöğle namazının mütakip cenaze namazı kılındı.  Yılmaz, Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

2-056.jpeg

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Bu arada cenaze töreninin düzenleneceği cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı . Cami önünde bulunan Mahir İz Caddesi'nin bir bölümü demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. Yolun kullanmak isteyenler polis tarafından aranarak caddeye alındı.