Yılmaz: Duyurumuz hazırlandığında 'dokunulmazlıklar' konuşulmuyordu

HSYK Başkanvekili Yılmaz, HSYK'nın 2016 yılı adli yargıda 3 bin 288 ve idari yargıda 518 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararnameleriyle ilgili eleştirilere sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yanıt verdi.
Yılmaz: Duyurumuz hazırlandığında 'dokunulmazlıklar' konuşulmuyordu

 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili (HSYK) Mehmet Yılmaz, 2016 yılı yaz kararnamesi ve istinaflara ilişkin sürece, 29 Ocak tarihli HSYK duyurusu ile başlandığını belirterek, "Kararnamenin çıkış zamanının bazı siyasi gelişmelerle değerlendirilmesi son derece haksızdır. 29 Ocak 2016 tarihli duyurumuz hazırlandığında bu ülkede 'dokunulmazlıklar' konuşulmuyordu bile." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, HSYK'nın 2016 yılı adli yargıda 3 bin 288 ve idari yargıda 518 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararnameleriyle ilgili eleştirilere sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yanıt verdi.

"HSYK 1. Dairesince sonuçlandırılan 2016 yılı yaz kararnamesi ve istinaflara ilişkin sürece, 29 Ocak 2016 tarihli HSYK duyurusu ile başlandı." ifadesini kullanan Yılmaz, bu duyuruda aşamalar hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek, sürecin en geç 6 Haziran'da sonuçlandırılacağının açıkça vurgulandığını belirtti.

Başkanvekili Yılmaz, "Kararnamenin çıkış zamanının bazı siyasi gelişmelerle değerlendirilmesi son derece haksızdır." görüşünü paylaştı.

Yılmaz, duyurunun hala kurumun internet sitesinde yer aldığını kaydederek, "29 Ocak 2016 tarihli duyurumuz hazırlandığında bu ülkede 'dokunulmazlıklar' konuşulmuyordu bile." değerlendirmesinde bulundu.