Yılmaz Özdil'e soruşturma açılıyor!

'Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu', Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in 10 Ekim'de yayınlanan köşe yazısı hakkında 16 Ekim Perşembe günü Çağlayan Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunacak
Yılmaz Özdil'e soruşturma açılıyor!

Platformdan yapılan açıklamada, Özdil'in Cuma günü yayınlanan yazısında Suriyeli sığınmacılara yönelik kullandığı nefret dili nedeniyle suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi. 

İNSANİ YARDIMLARA AKIL ALMAZ HAKARETLER

Özdil, söz konusu yazısında, Suriye'li mültecilere devletin kucak açmasını, insani yardımlarda bulunmasını, onlara barınaklar yapılıp, yemek vermek suretiyle devlet bütçesinden harcama yapılmasını çirkin bir üslupla eleştirmiş, bazı provokatörlerin yaptığı provokatif eylemlerin suçunu da mültecilerin tamamının üzerine atmıştı. 

ALENEN KÜFRETMİŞTİ

Yılmaz Özdil, 11 Ekim tarihli yazısında ise daha çirkin bir üslup kullanmış, hatta alenen sin-kaf'lı küfür etmişti. Özdil, Suriyeli mültecilerin Türkiye'de misafir edilmesini yanıltıcı bilgilerle eleştirdikten sonra, yazısının sonunda "Anlayana sivri sinek saz, anlamayana sazı .... az"  ifadesini kullanmıştı. 

O SÖZLERE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULUYOR

DurDe Platformu'ndan konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

Sen sakın içinden geldiği gibi yazma Yılmaz Özdil!

Sık sık ırkçı yazıları ve beyanlarıyla gündeme gelen Yılmaz Özdil, 10 Ekim günü Sözcü gazetesinde yazdığı yazıda, Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söylemi kullandı.

Özdil, hükümet tarafından statüleri dahi tanınmayan sığınmacılara “yedirdiğini, içirdiğini” iddia ettikten sonra, ucuz iş gücü olarak görülen ve kölelik koşullarında çalıştırılan Suriyelilerin “ekmek elden su gölden” yaşayıp “yan gelip yattıklarını” savundu.

Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında birçok şehirde ırkçı saldırılara uğrayan Suriyeli sığınmacılar, Özdil tarafından bir kez daha hedef gösterildi.

16 Ekim günü DurDe platformu olarak bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Konuya duyarlı tüm dostlarımızın katılımını bekliyoruz.