Yılmaz'ın evinde heyecan var

İsmet Yılmaz'ın amca çocuklarından Nusret Yılmaz: - "Bazen çobanı bulamadıkları zaman sürüyü bakanımız götürüp getirirdi. Çobanlık zor mu geldi artık... Sonrasında okudu, çok şükür yüksek mertebeye ulaştı. Onunla gurur duyuyoruz"- Necati Yılmaz: - "Biz he
Yılmaz'ın evinde heyecan var

- Meclis Başkanı adayı, Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Gürün ilçesine bağlı Güneş köyündeki yakınları seçim sonuçlarını heyecanla bekliyor.

İsmet Yılmaz'ın doğduğu evde seçimi televizyondan izleyen Yılmaz ailesi, amca çocuklarının Meclis Başkanı olması için dua ediyor.

Bakan Yılmaz'ın amcasının oğlu Nusret Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğu akrabaları gibi kendilerinin de hala köyde yaşadığını söyledi.

İsmet Yılmaz'ın okumak için köyden Gürün'e gittiğini ancak yazları köye gelip babasının koyun sürüsüne zaman zaman çobanlık yaptığını belirten Yılmaz, "13 yıl burada yaşadı, sonra okulu için şehir dışına çıktı. Şükür amacına da ulaştı. İnşallah daha fazla ilerler. O, bizim köyümüzün çiçeği. Her zaman için başımızın tacıdır, gurur duyuyoruz. Allah ömrümüzden alsın ömrüne versin" diye konuştu.

Bakan Yılmaz ile anılarını da anlatan Nusret Yılmaz, "Ben bakanımızdan küçüğüm. Amcamın sürüsü vardı. Bakanımız babasının sürüsüne çobanlık da yaptı. Çobana azık götürürdü. Köyde babasına destek oldu. Bazen çobanı bulamadıklarında zaman sürüyü bakanımız götürüp getirirdi. Çobanlık zor mu geldi artık... Sonrasında okudu, çok şükür yüksek mertebeye ulaştı. Onunla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın sık sık ziyaretlerine geldiğini aktaran Nusret Yılmaz, Meclis Başkanlığı seçimini takip ettiklerini dile getirerek, "Temennimiz Meclis Başkanı seçilmesi. Olur inşallah" dedi.

- "İsmi, İsmet İnönü Paşa'dan esinlenilerek verildi"

Amca çocuklarından Necati Yılmaz ise Bakan Yılmaz'ın en yakın arkadaşlarından biri olduğunu söyledi. Yılmaz'ın hem okuduğunu hem de köyde olduğu zamanlarda sürüye çobanlık yaptığını, birlikte ekin biçtiklerini anlatan Necati Yılmaz, "Geleceğe dair hayallerini anlatırdı. Devletine, vatanına, milletine faydalı, büyük adam olmak isterdi. 'Paşa, olacağım' dedi. Amcam ismini İsmet İnönü Paşa'nın isminden esinlenerek koydu. Biz hep paşa bilirdik, paşa derdik, sonradan isminin İsmet olduğunu öğrendik. Kendisi de 'Paşa olacağım' derdi. Şimdi seçim var, haberlerden takip ediyoruz. Başarısının devamını diliyoruz. Seçilmesini istiyoruz. Kimseye zararı dokunmayan, vatanını, milletini, bayrağını seven sevgili bir amca oğlumdur. İnşallah hak ettiği yere de gelir" diye konuştu.

Amca çocuklarından Celal Yılmaz da Bakan Yılmaz'ın çok çalışkan olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmet okulda çok başarılıydı, birinciydi, babası ne dese sözünden çıkmazdı. Sonradan tahsili için Gürün'e, İstanbul'a gitti. Bizlere memleketi, Türkiye'yi çok anlatırdı. Bir üniversite mezunu gibi bize bilgi verirdi. 'Lisedeyken geleceğin paşası olacağım, bu memlekete hizmet edeceğim' dedi. Devamlı büyük bir adam olacağını söylerdi. Nitekim de öyle oldu. Desteğimiz arkasında. Meclis Başkanlığı seçimi var, inşallah kazanacak. Kazanacağını da biliyoruz. Meclis'te de sevilen, dürüst, yalanı olamayan bir kişi. Seçim sonuçlarını heyecanla bekliyoruz."