Hayrettin Atak

Hayrettin Atak

Yine Ziya Altunyaldız, yine bir büyük müjde…

Yine Ziya Altunyaldız, yine bir büyük müjde…

Ziya Altunyaldız.

Soy ismindeki kargaşa yüzünden Konyalılarda bir telaffuz kargaşası yaşanıyor olmasına rağmen bu isim Konya ve Konyalılar için son dönemde çok şey ifade ediyor.  7 Hazirandan sonra çok zikredilen isimlerin de başında geliyor.

Bunun ilk sebebi; Ziya Altunyaldız ismi ne zaman gündeme gelse peşinden Konya için müjdeler, yatırımlar ve yeni projeler geliyor. İkincisi ise; Herşeye rağmen siyasette, ticarette, projelerde ve tüm yatırımlarda Konya’ya altın bir çağ yaşatan aktörlerin de en önemlilerinden biri olması.

Ak Parti Konya Milletvekillerinden oluşturduğum takımda forvette düşünmüştüm Altunyaldız’ı ama yanılmışım. Orta sahanın ortasında olmalıymış. Çünkü o sahanın her yerinde. Bir bakıyorsunuz Bozkır’ın bir dağ köyünde vatandaşla hasbihal ederken ya da bir projeyi takip ederken aynı gün yine bir bakıyorsunuz gecenin bir yarısı partililerle istişare ediyor çalışmalarını. Artık yorulduğunu düşündüğünüz bir anda yine bakıyorsunuz Meclis’te Konya için önemli bir çalışmaya imza atıyor yada protokolle yapılan futbol maçında takımına galibiyet getirecek golleri sıralıyor. Sizin gazeteci olarak takip ederken yorulduğunuz bazı insanlar vardır ya;  Altunyaldız tam anlamıyla öyle isimlerden biri. Ama o yorulmuyor hiç… Tüm bu nedenlerle 7 Haziran ve 1 Kasım’ın Konya’ya kazandırdığı en önemli isimlerden biride ‘O’  oldu.  

Son 8 aylık dönemde Konya için en fazla uğraş, çabadan da öte Konya’ya en çok müjde veren somut projeleri en yakından takip eden isimlerden biri. Özellikle Ulaştırma ile ilgili projelerde ki “hızlandırıcı” etkisi sayesinde biz de Yeni Haber gazetesi olarak Konya kamuoyuna müjde üstüne müjde verdik…

Cuma gecesi (ya da Cumartesi sahuru) Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu ile birlikte, iç gelişmelerden, dış politikaya; ithalattan, ihracata; bugün kadar yapılanlardan yapılacaklara hatta unutulan projelere ve Konya’yı bekleyen yeni müjdelere kadar geniş bir yelpazede sohbet etme fırsatı bulduk Sayın Ziya Altunyaldız’la… Sohbette konuşulanlardan, yapılan, yapılmayan, bekleyen projelerden, Konya’yı yakından ilgilendiren müjdelerden, piyasaları rahatlatacak çalışmalardan öte en önemli şey olarak şu noktanın altını çizmek istiyorum öncelikle; Temsil ettiği sokaktaki her yaştan vatandaşının, işçisinin, iş adamının, memurunun, emeklisinin önceliklerini, beklentilerini, sorunlarını, umutlarını ve hayallerini umursayan, merak eden ve ona göre bir politika şekillendirmeye çalışan, önceliklerini buna göre belirleyen bir Vekil profili var karşınızda.

Çünkü yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de hizmette de “İletişim herşey”; tüm sorunların ve beklentilerin ilk anahtarı ve bu iletişim için her fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyor Altunyaldız. Bu nokta Konya için aslında diğer bütün konulardan ve müjdelerden daha önemli…

Peki neler konuşuldu;

Tabi öncelikle kendi alanı; Sanayi, Ticaret, Ar-Ge, Kalkınma ve Ulaşım noktasında bugüne değin yapılan çalışmalar ilk konu başlıklarıydı. Türkiye ve Konya bu noktada son 6 ayda büyük ve önemli adımlar attı. Bu adımların perde arkasını ve ülkeye getirilerini anlattı. Özellikle asgari ücretteki artış ve verilen tarihi teşviklerin, tüm dünya yeni krizlerin eşiğinde kıvranırken Türkiye’nin bu süreci atlatmasında ne denli yarar sağladığının altını çizdi. Özellikle piyasaları darboğaza sürükleyen iflas erteleme ve ödenmeyen çeklerin oluşturduğu krizler konusunda Hükümetin yaptığı çalışmalar iş dünyasını rahatlatacak mahiyette. İş dünyasının beklediği karşılıksız çeklere hapis cezası ve iflas ertelemenin zorlaştırılması için önemli çalışmalarda önemli mesafeler kat edildiğini müjdeledi Altunyaldız.

İsmi özdeş demiştim ‘müjdelerle’. Bu kez de böyle oldu;

Konya’nın uzun süredir beklediği bir büyük yatırım için daha Temmuz ayı içinde ihaleye çıkılacağının müjdesini verdi bu kez de.

Projenin ne olduğu ve dosyanın ayrıntıları için de bizi takip etmeye devam etmeniz gerekecek…

Sahura kadar süren sohbetten sonra biz yoğun geçen bir günün ardından yatağımıza doğru yol alırken, o yeni güne yeniden hazırlanmak için Sabah namazına Kapu Camiinin yolunu tuttu.

Bize de millete hizmet için verilen bunca uğraşta kuvvet versin ve zamanı bereketli olsun diye dua etmek düştü… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hayrettin Atak Arşivi
SON YAZILAR