YKS 2019’da Kent farkı

Bu yıl yapılan YKS sonuçlarına göre Kent Özel Öğretim Kursu yine farkını gösterdi. Kent öğrencisi Bilgenur İzgi, Konya 1.’si Türkiye 9.’su olarak başarısıyla göz kamaştırdı.
YKS 2019’da Kent farkı

Bu yıl yapılan YKS sonuçlarına göre Kent Özel Öğretim Kursu yine farkını gösterdi. Kent öğrencisi Bilgenur İzgi, Konya 1.’si Türkiye 9.’su olarak başarısıyla göz kamaştırdı. Kent Özel Öğretim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yazıcı, ‘Kurumumuzda derece yapmak bir gelenektir’ dedi.

konya-kent-5.jpg

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15-16 Haziran tarihlerinde uygulanan 2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) şeklinde iki oturumda gerçekleştirilen 2019 YKS sonuçlarına göre Konya birincisi yine Kent Özel Öğretim Kursu öğrencilerinden çıktı. Kent öğrencisi Bilgenur İzgi, 2019 YKS’de Konya’da 1. olurken, Türkiye’de de 9. olarak başarısıyla öğretmenlerini gururlandırdı.

‘BİRİNCİ’LERİN KURSU ‘KENT’

Kent Özel Öğretim Kursu, bu yıl da geleneğini bozmayıp Konya’nın en başarılı kurumu oldu. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yazıcı, geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav sonuçlarını değerlendirirken, kitlesel başarıda da Türkiye’de 1 numara olduklarını belirtti. Yazıcı, 2017 yılında Türkiye ve Konya 1.’si Y-YGS 4 puanıyla Emir Hıfsı Öztoprak, 2018 yılında Türkiye 3.’sü Konya 1.’si Y.SAY puanıyla Merve Nur Bozyiğit ve 2019 yılında ise Türkiye 9.’su Konya 1.’si Y-SAY puanıyla Bilgenur İzgi’nin derecelerini hatırlatarak disiplinli çalışmalarının, uyguladıkları etkili öğretim programının ve eğitim kadrosunun başarılarında önemli yer tuttuğunu söyledi.

konya-kent-1.jpg

HEM BİREYSEL HEM KİTLESEL BAŞARI

Bireysel başarının yanında kitlesel anlamda da Türkiye’de 1 numara olduklarını belirten İsmail Yazıcı, “Kent Özel Öğretim Kursu öğrencilerimiz, 2017 yılında ilk 20 binde 306 derece, 2018 yılında ilk 20 binde 361 derece ve 2019 yılında ilk 20 binde 422 derece elde etmiştir. Ayrıca, 2017 ve 2018 yıllarında; tıp fakültelerine 186 öğrenci, mühendislik fakültelerine 267 öğrenci, hukuk fakültelerine 77 öğrenci, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerine ise 66 öğrencimizi gönderdik’ ifadelerini kullandı.

 

‘YENİ YILDA DA BAŞARIMIZ KATLANARAK ARTACAK’

İsmail Yazıcı, bu yıl da Türkiye genelinde ilk 100’de 4 derece, ilk 1000’de 52 derece olduğunu, kurumlarında eğitim gören 150 öğrencinin tıp fakültelerine, 35 öğrencinin de hukuk fakültelerine yerleşecek sıralamayı elde ettiklerini belirtti. 2019-2020 eğitim öğretim yılında da başarılarının katlanarak artacağına, Konya’nın ve Türkiye’nin eğitim alanında ses getiren kurumu olacaklarına inancın tam olduğunu belirtti. Yazıcı ayrıca 2019-2020 eğitim öğretim yılı için 11. ve 12.sınıf programlarında kayıtlarını doldurduğunu, mezun öğrenciler için ise kayıtlarının devam ettiğini söyledi. Kent Özel Öğretim Kursu Yönetim Kurulu, Türkiye 9.’su olan Bilgenur İzgi’yi başarılarından dolayı altın ile ödüllendirdi.

DÜZENLİ VE ÇOK ÇALIŞMAK BAŞARIYI GETİRDİ

Konya 1.’si Türkiye 9.’su olan Kent Özel Öğretim Kursu öğrencisi Bilgenur İzgi, bu başarının hem düzenli hem de çok çalışmakla geldiğini söyledi. İzgi, “YKS’de derece elde etmek çok güzel bir duygu. Bu başarımı elde etmemde hem kursum hem de okulum çok emek verdi. Sistemli çalışmalarım sonucu bu başarı gelmiş oldu. Emeklerimin karşılığını almak beni en çok mutlu eden şey oldu. Özellikle 11.sınıftan beri çalışmalarımı düzenli olarak sürdürdüm. Düzenli ama az çalışın diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Hem sistemli hem de çok çalışmak başarıyı getiriyor. Ben de o şekilde yaptım. Derslere katılım gösterip bunu bireysel çalışmalarımla harmanlayarak YKS’ye hazırlandım” ifadelerini kullandı.

konya-kent-3.jpg

‘BİREBİR EĞİTİM VE KALİTELİ DENEMELER YAPTIK’

Sınav öncesi yaptıkları denemeler ve hocalarla birebir etütler sayesinde YKS’de zorlanmadığını kaydeden Bilgenur İzgi, “Kent Özel Öğretim Kursu’nda hocalarımız bizimle birebir ilgilendi. Her hafta sonu sınavlarımız oldu. Çok kaliteli denemeler yaptık. Bir sıkıntımız olduğunda çok yardımcı oldular. Yine akademik olarak çok iyi hocalarımız oldu ve desteklerini hiçbir zaman esirgemediler. Bu süreçte ailemden büyük destek gördüm. Hiçbir zaman beni zorlamadılar ve hep yanımda olduklarını belirttiler. Arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Her zaman birbirimize destek olduk. Hedefim Hacettepe Tıp Fakültesi’nde İngilizce okumak. Önü açık olduğu ve yükselebileceğimi düşündüğüm için de akademisyen olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

konya-kent-4.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/ YENİ HABER GAZETESİ