YKS'ye saatler kaldı! Ailelere uyarı geldi

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için önerilerde bulunan Berfin Akdeniz, ailelerin çocukları üzerindeki tutumunun önemini vurgulayarak, “Öğrencilerin değerinin sınav başarısıyla ölçmeyeceklerini belirtmeleri, öğrencilerin özgüvenlerini ve kendilerine olan öz saygılarını yitirmemeleri adına önemli bir adımdır.” dedi.
YKS'ye saatler kaldı! Ailelere uyarı geldi

17-18 Haziran’da yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılım sağlayacak öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Konu hakkında öğrencilere ve aileler önerilerde bulunan Terapist Berfin Akdeniz, öğrencilerin değerinin sınav ile ölçülemeyeceğinin vurgusunu yaparak, şu sözlere yer verdi; “Sınava girecek olan öğrenciler, sınava yükledikleri anlamların altında ezilmektedirler. Nitekim iyi bir meslek, standartı yüksek bir yaşam için emek harcayan öğrenciler, sınavı bu noktada hem gözlerinde çok büyütmekte hem de düşünceleriyle kaygı seviyelerini arttırmaktadırlar. Fakat bu noktada sağlıklarına ve psikolojilerine dikkat etmeliler.”

ogrencilerin-degeri-sinav-ile-olculemez.jpg

‘SAKİN AKTİVİTELER ÖNERİYORUZ’

Sınav öncesinde öğrencilere sakin aktiviteler yapmalarını öneren Akdeniz, “Öğrenciler, sınav öncesinde oldukça stresli ve kaygılı oluyorlar. Bizler tam da bu noktada, sınavdan bir kaç gün öncesinde açık havada yürüyüş, egzersiz ve sınavı konu almayan sakin aktiviteler öneriyoruz. Uyku ve dinlenilmeye özen gösterilmeli ve yapılabiliyorsa mevcut uyku düzenini bozmadan ilerlenmeli. Stres ve endişe seviyesi, nefes egzersizleriyle minimalize edilmelidir. Yavaşça ve düzenli şekilde burundan alınan nefes bir süre sonra kişiyi sakinleştireceğinden sınav öncesi de kaygıyı azaltmada etkilidir.” şeklinde aktardı.

ogrencilerin-degeri-sinav-ile-olculemez-001.jpg

‘DEĞERİNİZ SINAV İLE ÖLÇÜLMÜYOR’

Sınav sonrasında ailelere ve öğrencilere önerilerde bulunan Akdeniz, öğrencilerin değerinin sınav ile ölçülemeyeceğinin vurgusunu yaparak; “Sınav öncesi olduğu gibi, sınav sonrası da bir o kadar stresli geçebiliyor. Sınav sonrasında öğrencilere ve ailelere, sınavın herkesin hayatında yer edindiğini ancak verdikleri emeği gördüklerini, ellerinden geleni yaptıkları için rahat olmalarını, kendi hayatlarını daha iyi bir noktaya taşımak adına girdikleri sınav için onlarla gurur duyduklarını belirtmelerini öneriyoruz. Onların değerinin sınav başarısıyla ölçmeyeceklerini belirtmeleri, öğrencilerin özgüvenlerini ve kendilerine olan öz saygılarını yitirmemeleri adına önemli bir adımdır.” İfadelerine yer verdi.

ogrencilerin-degeri-sinav-ile-olculemez-002.jpg

‘AİLELER BASKIDAN KAÇINMALI’

Sınav öncesinde ve sonrasında ailelerin çocuklarına baskı yapmaması gerektiğini ifade eden Akdeniz, “Aileler çocuklarına sınavın yaklaştığını sürekli hatırlatılmamalı, sınavın olumlu yönleri pekiştirilmelidir. Sınav gününe kadar ders çalışması gerektiği baskısı yapılmamalı ve sonuç ne olursa olsun çocuklarını çok sevdiklerini hissettirmelidirler. Özellikle bu süreçte, bu desteğe onların ihtiyaçları var. Hafta sonu gerçekleşecek olan üniversiteye geçiş sınavına katılım sağlayacak tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

ogrencilerin-degeri-sinav-ile-olculemez-003.jpg

 Muhabir
Etiketler :