Yoksul ailelerin yüzünü kurban eti güldürecek

Dünyanın farklı noktalarında faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşları, farklı coğrafyalardaki yoksul insanlara kurban eti ulaştırılmasına aracılık edecek.
Yoksul ailelerin yüzünü kurban eti güldürecek

Dünyanın farklı noktalarında faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşları, farklı coğrafyalardaki yoksul insanlarkurban eti ulaştırılmasına aracılık edecek.

Deniz Feneri Derneği, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA), Heybe İnsani Yardım Derneği, merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve birçok yardım kuruluşu, Kurban Bayramı'nda dünyanın farklı noktasındaki ailelerin sofralarında kurban eti olmasını sağlayacak.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanı tüm yoksullarla paylaşmak için yollara çıkacaklarını söyledi.

Kurban kesimini Türkiye, Malavi ve Etiyopya olmak üzere 3 ülkede gerçekleştireceklerini belirten Sarıgöz, "Toplam 60 bin kişiye kurban eti ulaştırmış olacağız. Hayır ve bereket dönemi olan Kurban Bayramı'nda kardeşlerimizin sofralarına tuz olmak için elimizden geldiğince çalışmalarımıza hız veriyoruz. Bayramın tamamını bu kardeşlerimizin ülkesinde geçireceğiz." dedi.

Deniz Feneri 500 bin kişiye ulaşacak

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise bu yıl Kurban Bayramı'nda 32 ülkede kurban keseceklerini belirtti.

Yaklaşık olarak 500 bin kişiye ulaşarak kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Cengiz, "Dernek, kurban fiyatlarını yurt dışında 380 lira ve yurt içinde 740 lira olarak belirledi. Dünyanın farklı noktasındaki 32 ülkede gariban ailelerin hanelerine kurban etini elden teslim edeceğiz. Paylaşmanın çok yüksek olduğu bu ayda, yardımlarla muhtaç insanları sevindirmek çok önemli." ifadesini kullandı.

Sudan'dan Suriye'ye kadar yardım

Heybe İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayelde 11 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştireceklerini, 25 bin insana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Sudan, Filipinler, Pakistan, Kenya, Etiyopya, Sri Lanka, Malavi, Tanzanya, Burkino Faso ve Arakan'da insanlara yardım götüreceklerini vurgulayan Karayel, "Kurban bedeli olarak 280 lira belirlendi. Çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Bizlerin yolunu gözleyen kardeşlerimizin evlerine kurban etini bayram süresince ulaştırmış olacağız." diye konuştu.

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz ise bu yıl Suriye'de yoksul ailelerin yanında olacaklarını kaydetti.