Yolcuyla gelen 'cep'e dikkat

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekşi̇, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen garanti belgesi olmayan cep telefonlarının Türkiye’de geçerli garanti kapsamına dahil edilmemesinden dolayı sıkıntılar yaşandığını söyledi.
Yolcuyla gelen 'cep'e dikkat

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi̇, yurt dışından yolcu beraberinde cep telefonu getirmenin başta avantajlı gibi görünse de tüketici açısından sonuçlarının bazen çok da iyi olmadığı uyarısında bulundu.

Ekşi, Türkiye'de vergilerle fiyatı iyice yükselen telefonların, yurt dışındaki fiyatlarını görenlerin akıllarında olmasa dahi telefon almaya niyetlendiğini, yurda döndüklerinde pasaport üzerinden harç parasını ödeyip kayıtlarını yaptırdıklarında mantıklı bir fiyata telefon sahibi olduklarını anlattı.

Ancak bu "pembe tablo"nun telefonla ilgili herhangi bir teknik arıza yaşanmaması durumunda geçerli olduğunu dile getiren Ekşi, "Eğer telefonunuzla ilgili satış sonrası hizmetleri gerektiren bir durumla karşı karşıya kalırsanız işte o zaman, telefonunuzla baş başa kalıyorsunuz. Zira, telefon üreticileri, yurt dışından alınmış cihazları eğer uluslararası garanti belgeleri yoksa Türkiye’de geçerli garanti kapsamına dahil etmiyorlar. Türkiye’de garanti kapsamına dahil edilmeyen arızalı bir telefon ise ya ücretli tamire ya da çöpe gidiyor." diye konuştu.

Yurt dışından satın alınan telefonlarda ikinci el yenilenmiş telefon satın alınma riskinin de olduğu uyarısında bulunan Ekşi, bütün risklere karşın yine de yurt dışından telefon almak isteyen tüketicilere kurumsal yerlere yönelmeleri uyarısında bulundu.