Yollarda "tatilci" yoğunluğu

Bayram tatilinin son gününde dönüş için yollara çıkan vatandaşlardan bazıları, Bandırma-Yenikapı arasında sefer yapan deniz araçları ile Balıkesir'deki karayollarında yoğunluğa yol açtı.
Yollarda "tatilci" yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde dönüşe geçen tatilcilerden bir bölümü, Balıkesir'deki şehirler arası karayolları ile Bandırma-Yenikapı güzergahında hizmet veren deniz araçlarında yoğunluk oluşturdu.

İzmir ve Edremit Körfezi gibi Ege kıyılarında bayram tatillerini geçiren birçok İstanbullu, sabahtan itibaren dönüşe başladı. Bu nedenle Balıkesir'i Bursa, İstanbul, İzmir ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında oluşan araç kuyrukları, trafiğin yer yer yavaş ilerlemesine yol açıyor.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tatilcilerin evlerine sağlıklı ulaşması için karayollarındaki önlemlerini artırdı. Ekipler özellikle emniyet kemeri ve hız kontrollerine ağırlık veriyor.

Vatandaşların önemli bölümü Bandırma'dan, bazıları ise Bursa'nın Mudanya ilçesi ya da Yalova'dan İstanbul'a deniz yoluyla ulaşmayı planlıyor. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), yoğunluk nedeniyle 8'i hızlı feribot, 4'ü deniz otobüsü olmak üzere Bandırma-Yenikapı arasında gün boyu karşılıklı 12 sefer yapacak.

Deniz araçlarının tam kapasiteyle hareket ettiği Bandırma'dan İstanbul'a bugün 10 bin civarında yolcu ve bin 600 aracın taşınması bekleniyor.