'Yöneteceğim hükümet herkesin çıkarları için çalışacak'

İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May, "Benim yöneteceğim hükümet, ayrıcalıklı azınlık için değil herkesin çıkarları için çalışacak. Hep birlikte daha iyi bir Britanya inşa edeceğiz." dedi.
'Yöneteceğim hükümet herkesin çıkarları için çalışacak'

İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May, "Benim yöneteceğim hükümet, ayrıcalıklı azınlık için değil herkesin çıkarları için çalışacak. Hep birlikte daha iyi bir Britanya inşa edeceğiz." dedi.

May, başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından eşi Philip May ile birlikte Başbakanlık resmi konutu ve çalışma ofisi "10 Numara"nın önünde ilk açıklamasını yaptı.

Kraliçe'nin kendisinden yeni bir hükümet kurmasını istediğini ve bunu kabul ettiğini söyleyen May, "David Cameron döneminde, harika ve modern bir başbakanın adımlarını takip ettim. David'in liderliği sırasında hükümet ekonominin istikrarını sağladı, bütçe açığını azalttı ve insanları iş sahibi yaptı. David'in gerçek mirası ekonomi değil, sosyal adalet. David Cameron tek ulus hükümetine başkanlık etti." diye konuştu.

Kendisinin bu mirası sürdüreceğini kaydeden May, Muhafazakar Parti'nin tam adının "Muhafazakar ve Birlikçi Parti" olduğunu ve "Birlik" sözünün kendisini için çok önemli olduğunu belirtti. İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda arasındaki birliğin ve bağın önemine dikkati çeken May, "Sadece Birleşik Krallık'ta bu bölgeler arasındaki birliğe değil, vatandaşlarımız arasındaki birliğe inanıyoruz. Kim olursak olalım ve nereden gelirsek gelelim." dedi.

"Britanya'yı sadece herkese fayda sağlayacak bir ülke yapacağız"

Theresa May, AB referandumunun ardından ülkenin değişim süreciyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "AB'den ayrılırken, ülkemizin dünyada yeni bir pozitif rol üstlenmesini sağlayacağız. Britanya'yı sadece ayrıcalıklı azınlığa değil, herkese fayda sağlayacak bir ülke yapacağız. Bu, benim liderliğimdeki hükümetin görevi olacak. Hep birlikte daha iyi bir Britanya inşa edeceğiz." diye konuştu. 

59 yaşındaki May, başbakanlık görevini bugün David Cameron'dan devralarak Birleşik Krallık'ın 76'ncı ve ikinci kadın başbakanı oldu. May'in yeni kabinesini gelecek birkaç gün içerisinde açıklaması bekleniyor.