Yöneticisiyle futbolcusuyla milletle omuz omuza

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, futbolcular Kaya Tarakçı, Ali Dere ve Can Demir Aktav ile yönetim kurulu üyeleri Mevlana Meydanı'ndaki kutlu direnişe katıldı. Açıklamalarda bulunan Ahmet Şan, "Bu millet olduğu sürece sırtımız asla yere gelmeyece
Yöneticisiyle futbolcusuyla milletle omuz omuza

Milletin 15 Temmuz gecesi yaşanan vatana ihanet girişiminin ardından meydanlarda tuttuğu 'Demokrasi ve milli iradeye destek nöbeti'nin Konya Mevlana Meydanı'ndaki ayağına Atiker Konyaspor yönetimi ve futbolcular da destek vermeye devam ediyor. Mevlana Meydanı’nda kesintisiz devam eden nöbete Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Başkan Yardımcıları Mustafa Oral, Güven Öten, Mehmet Akdaş, Asbaşkanlardan Ali Kaya ile futbolcular Kaya Tarakçı, Ali Dere ve Can Demir Aktav katıldı.

 

"KONYALILAR DURUŞUNU MİLLİ MAÇLARDA SERGİLEDİ"

Meydanı dolduran on binlere hitap eden Başkan Ahmet Şan, "Darbeci zihniyet her şeyi planlamış, hesaplamış ama bir şeyi unutmuş. Gençlerimizin, aziz milletimizin bu vatan için nelerden vazgeçeceğini, neler yapacağını ve devlet yöneticilerimizin iradeli duruşunu hesap edememişler. Bizler yakın geçmişte 'Gençliğimiz nereye gidiyor?' diye hayıflanıyorduk. Ama gördük ki, gönlü vatan sevgisiyle dolu bu gençlik var olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Konyaspor olarak biz Konya’yı spor camiasında temsil ediyoruz. Daha Eylül ve Ekim aylarında, Milli Takımımıza diğer şehirlerde çok farklı muameleler yapılırken, takımımız umutlarını bitirmişken, Konya’ya geldiler. Konya Büyükşehir Stadı’nda hayati önem taşıyan 3 maç oynadılar ve Konyalılar gerçek milli duruşunu o gün sergiledi. O üç maçta 42 bin kişi sadece ve sadece milli sloganlar attı. Bu duruşu o gün hep birlikte herkese gösterdik. Konyalı gençlerimiz bunu başardı. Bu gençler, bu millet olduğu sürece sırtımız asla yere gelmeyecektir" dedi.

 

"BU TOPRAKLARDA DESTAN YAZILDI"

Darbe girişimi gecesinde milyonlarca vatanperverin dik duruşu sayesinde bu topraklarda büyük bir destanın yazıldığını ifade eden kaleci Kaya Tarakçı şunları söyledi: "15 Temmuz gecesi ülkemizin bütünlüğüne, huzuruna, istikbaline ve milli iradeye büyük bir ihanet girişiminde bulunulmuştur. Çok şükür ki vatanını, milletini seven, helal süt emmiş, helal lokma yemiş binlerce güvenlik görevlisi ve milyonlarca vatanperverin kararlı dik duruşu sayesinde bu topraklarda büyük bir destan yazılmıştır. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi aziz milletimiz, demokrasiyi kesintiye uğratacak ve milli iradeyi yerle bir edecek bu girişime canını hiçe sayarak karşılık vermiştir. Bu milletle ne kadar gurur duysak azdır. Bizler Konyaspor camiası olarak gece gündüz meydanları boş bırakmayan, gönülleri vatan sevgisiyle dolu halkımızın darbeci zihniyete karşı verdiği onurlu mesajın ve ihtarın sonuna kadar arkasındayız"