"Yönetmenlik Akademisi" başvuruları başladı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Meram Belediyesi ve Sinefesto işbirliği ile düzenlenen "Yönetmenlik Akademisi" başvuruları başladı.
"Yönetmenlik Akademisi" başvuruları başladı

Alınan bilgiye göre, kurgudan senaryoya, görüntü yönetiminden, yönetmenliğe ve film okumasına kadar sinemanın her bölümünde yetkin isimlerin verileceği akademi, 16 Temmuz’da başlayacak.

Yaklaşık 1 ay sürecek eğitim için akademinin "[email protected]" mailine başvuruda bulunulabilecek. Başvurular, 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak mülakatla değerlendirilecek.

Akademide eğitimler senaryo dalında Fatih Mutlu, kurgu dalında Münci Abdullah Poyraz, görüntü yönetimi ve yönetmenlik dalında Muhammet Erkam Bülbül, film okuma dalında Muhammed Uyar ve Serkan Baştimar tarafından verilecek.

- Ödüllü yönetmenler atölye eğitimi verecek

Akademinin atölye eğitimleri Antalya Film Festivalinde geçen yıl 5 ödül birden alan "Kalandar Soğuğu" filminin yönetmeni Mustafa Kara ve "Çırak" filmiyle 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nden "En İyi İlk Film" ödülü alan yönetmen Emre Konuk tarafından gerçekleştirilecek. Söyleşiler ise, oyuncu-yönetmen Haluk Piyes ve oyuncu Ufuk Bayraktar tarafından yapılacak.

Konya'da gerçekleşecek akademinin başvuruları 10 Temmuz'da sona erecek.