'Yönlendirmeler var'

Partisinden istifa eden eski MHP Antalya Milletvekili Kemal Çelik, MHP'nin son dönemde Paralel Yapı'nın etkisinde kaldığını iddia ederek, "Yönlendirmeler var" dedi.
'Yönlendirmeler var'

Partisinden istifa eden eski MHP Antalya Milletvekili Kemal Çelik, MHP'nin son dönemde Paralel Yapı'nın etkisinde kaldığını iddia ederek, "Yönlendirmeler var. MHP yönetimini, Sayın Bahçeli'yi bu konuda yönlendiren paralel yapının desteklediği belli bir ekip bünyede var" dedi.

Eski Emniyet Genel Müdürü ve 21. Dönem MHP Antalya Milletvekili Çelik, partisinden istifa kararını açıklamasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, başka bir partiye geçtiği düşünülmesin diye seçime yakın dönemde istifayı uygun bulduğunu bildirdi.

MHP'nin son dönemde "milliyetçi ideallere aykırı politika" izlediğini savunan Çelik, partinin artık milli ilkelerden saptığını, "milli iradeye saygıda yetersiz kaldığını" düşündüğünü iddia etti. Çelik, "MHP'nin gidişatını beğenmiyorum" ifadesini kullandı.

Kemal Çelik, seçimler yaklaşırken CHP'nin Paralel Yapı ile "kol kola" hareket ettiğini, MHP'nin de son dönemde CHP gibi hareket etmeye başladığını öne sürdü.

CHP ve MHP'nin daha önce kaset skandallarından sıkıntı yaşadığını bildiren Çelik, "O kaset olayında da bu Paralel Yapı denen grubun çok etkisi olduğu görülüyor. Tamam, CHP böyle bir politika izleyebilir ama MHP'nin böyle bir politika izlememesi gerekiyor" dedi.

MHP'nin Paralel Yapı'yla ortak hareket etmeye başladığını iddia eden Çelik, şunları kaydetti:

"Yönlendirmeler var. MHP yönetimini, Sayın Bahçeli'yi bu konuda yönlendiren Paralel Yapı'nın desteklediği belli bir ekip bünyede var. Bence MHP'nin, CHP ile aynı çizgide olmaması gerekir. Bu MHP'ye zarar verir. Yıllarca zaten MHP, bu CHP zihniyetiyle mücadele etmiş bir partidir. Kaldı ki MHPmilli konularda daima, 'Her şey bir tarafa, ülke bir tarafa' diyebilen bir parti olmuştur. Bundan sonra da böyle olmalıdır."