Yöresel lezzetler yeniden Konyalılarla buluşuyor

Konya’da beşincisi gerçekleştirilen yöresel ürün günleri ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen firmalar Konyalılara yöresel ve doğal ürünlerini sunuyorlar.
Yöresel lezzetler yeniden Konyalılarla buluşuyor

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel ve doğal ürünler Yöresel Ürün Günleri’nde ziyaretçilerini bekliyor. Doğal ürünlerin sergilendiği Yöresel Ürün günlerinde vatandaşlar birçok ürünün tadına bakarak alışveriş yapabiliyorlar. Erzincan’ın yöresel lezzetlerini Konyalılara tanıtmak amacıyla Konya’ya geldiklerini söyleyen Erzincan Yöre Pazarım Firma İşletmecisi İbrahim Demirbüken, “Erzincan’dan Konya’ya tulum peyniri, tereyağı ve bal getirdik. Erzincan’da ürettiğimiz ürünleri e-ticaret sitemiz üzerinden, katıldığımız yöresel ürün fuarlarında da ürünlerimizi tanıtarak satışını gerçekleştiriyoruz. Bizim uzmanlık alanımız tereyağı, Erzincan’ın tulum peyniri ve baldır. Zaten bu ürünler Erzincan’ın 3000-3500 metrelik rakımı itibariyle çok kaliteli oluyor. Tereyağımız yayıkta ayrandan yapılıyor. Tulum peynirimiz koyun peyniridir. Yüzde yüz doğal ve temizdir. Genzi yakmaz ve kokmaz. Balımız da yine yöresel balımızdır. Ayrıca ballarımızda bal sertifikası da mevcuttur.  Bu sefer Konya’ya beşinci gelişimiz oldu. Konya’da beşinci yöresel ürün günleri düzenleniyor. Konya ürünlerimizi çok sevdi. Biz de Konya’yı çok sevdik. Ramazan ayı öncesi insanlar alışverişlerini doğal ürünlerden yapsınlar diye tekrar Konya’da bulunuyoruz. Fuarımız genel itibariyle güzel geçiyor. Sadece katıldığımız bir hediyelik eşya fuarımız durgun geçmişti. Diğer fuarlarımız çok güzel geçiyor. Bu seferki fuarımız da hızlı başladı. Allah’ın izniyle 28 Mayıs’a kadar buradayız. Tüm Konyalıları yöresel ürün günlerine bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

GAZİANTEP’İN LEZZETLERİ KONYA’YA TAŞINDI

Güneydoğu’nun lezzetlerini Konya’ya taşıdıklarını belirten Gül aktar ve Baharatçılık İşletmecisi Mustafa Altan, “Konya’daki yöresel ürün günlerinde Gaziantep’in yöresel ürünlerinin satışını gerçekleştiriyoruz.  Ürünlerimizin hepsi Gaziantep’ten gelen doğal ürünlerdir. Ürün yelpazemizde Gaziantep’e özel baharatlar, fıstık, badem, üzüm çeşitleri bulunuyor. Gaziantep’e özgü kurutmalık çeşitlerimiz var. Buna ek olarak Ramazan’a özel hurma çeşitlerimiz var. Orijinal Gaziantep nar ekşimiz var. Güneş kurusu yaptığımız özel köy salçalarımız ve kendi imalatımız olan özel sos salçalarımız var. Bunu da gelen misafirlerimizin kesinlikle tatmalarını tavsiye ediyoruz. Bu fuarın en güzel özelliklerinden biri de insanların ürünler tadarak alışveriş yapmaları oluyor. Bizim de ürünlerimizi tattıkları zaman kesin alışveriş yapıyorlar. Konyalılar ürünlerimize çok büyük ilgi gösteriyorlar ancak daha fazla katılım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Yöresel Ürün Günleri 28 Mayıs’a kadar Novada Alışveriş Merkezine ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ