Yozgat güreşin merkezi olacak

Ata sporu güreşte Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkaran Yozgat'a, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 100 kişilik Yatılı Güreş Eğitim Merkezi yapılacak.
Yozgat güreşin merkezi olacak

Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp ve Rıza Kayaalp gibi şampiyon güreşçilerin yetiştiği Yozgat'a, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 100 kişilik YatılıGüreş Eğitim Merkezi yapılacak.

Ata sporu güreşte kazanılan şampiyonluklarda adından söz ettiren ve Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp ve Rıza Kayaalp gibi şampiyonlar yetiştirenYozgat, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılacak 100 kişilik Yatılı Güreş Eğitim Merkezi'nin heyecanını yaşıyor. Bu yıl temmuz veya ağustos gibi yapımına başlanması planlanan merkezde, yeni şampiyonların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ın, güreşte dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu çıkardığını anımsattı.

Kentteki güreş eğitim merkezinin çürük olduğunun tespit edildiğini ve yıkım kararı alındığını belirten Yazıcı, "İnşallah, bu yeni merkezimizden Nasuh Akar, Celal Atik, Necmi Gençalp ve Rıza Kayaalp gibi Yozgatlı şampiyon güreşçiler yetişecektir.'' diye konuştu.

Tesiste şampiyon güreşçiler yetişecek

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp de Yozgat Güreş Eğitim ve Kamp Merkezinin 2016 yılı yatırım planına alınmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Yeni güreşçilerin madalyalar kazanmasının yatırımlarla olabileceğini dile getiren Kayaalp, "Buradan yetişen güreşçilerin Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyaları kazanacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.