Yozgat ve Kayseri'de FETÖ soruşturması: 6 gözaltı

Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Ertegre Tesisi'nde, aralarında genel müdür yardımcılarının da olduğu 6 kişi gözaltına alındı.
Yozgat ve Kayseri'de FETÖ soruşturması: 6 gözaltı

Yozgat ve Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisi'nde aralarında genel müdür yardımcılarının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, himmet adı altında para toplayarak örgüte sistematik şekilde finansman sağlandığı, örgütle bağı olan kişilerin terfi sınavlarında yüksek mevkilere terfi ettirildiği, örgüte bağlı olmayan kişilerin psikolojik baskı ve mobbing uygulanarak istifaya zorlandığı veya iş akitlerinin feshedildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

FETÖ/PDY adına bu suçlara karıştıkları öne sürülen 6 kişi hakkında terör örgütüne üye olmak, özel belgede sahtecilik, zimmet suçlarından Yozgat ve Kayseri’de operasyon düzenlendi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür yardımcıları Levent Benli, Mehmet Özoğul ve Osman Canıtez ile Boğazlıyan Entegre Tesisi Müdürü Bilal Karaköse, Ziraat Müdürü Ayhan Özdemir ve laboratuvar şefi Zeynep Şık'ı gözaltına aldı.