Yufkalar bu kez kınalı kuzular için açıldı

Suriye'nin Afrin bölgesinde 1 aydır devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na bir destek de Edirne'den geldi.
Yufkalar bu kez kınalı kuzular için açıldı

Suriye'nin Afrin bölgesinde 1 aydır devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na bir destek de Edirne'den geldi. Edirneli köy kadınları açtıkları yufkaların, yaptıkları böreklerin gelirlerinin tamamını kahraman Mehmetçiklere bağışladı.

Edirne'de her pazar günü kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Köy Pazarı, bugün kentin en işlek ve trafiğe kapalı caddesi Saraçlar'da açıldı. Yaklaşık 80 kadın ve beraberindeki eşleri, yufkalarını bu kez şanlı Türk ordusu için açtı. Edirneli köylü kadınlar, bugün elde edecekleri tüm hasılatı Afrin'deki Mehmetçiklere bağışlayacaklarını söyledi.

Edirne'de kurulan Zeytin Dalı Harekatına destek kermesini ziyaret eden Edirne Valisi Günay Özdemir de Edirneli köylü kadınları örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, bir kez daha kahraman şehitlere rahmet yakınlarına baş sağlığı diledi. Vali Özdemir'e, belediye başkan yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu ve Selçuk Çakır eşlik etti.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Elmas Aslan, Kırsalın Doğal Köy Pazarı üyesi 80 kadınla kermesi düzenlediklerini belirterek, bugün için tahminen 30-40 bin TL arası gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtti. Aslan, "Damla kanımız feda olsun Mehmetçiğimize" ifadelerini kullandı.

İHA