Yüksek yargıda gözaltı ve aramalar sürüyor

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle ilgili işlemler sürüyor.
Yüksek yargıda gözaltı ve aramalar sürüyor

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle ilgili işlemler sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin başlattığı soruşturmada, 140 Yargıtay, 48 Danıştay, 5 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi hakkında gözaltı kararı çıkarılmasının ardından üyelerden bir kısmı dün ve önceki gün gözaltına alındı. Üyelerin Yargıtay ve Danıştay'daki odalarında da aramalar yapıldı.

Polis ekipleri, arama ve gözaltı işlemlerine bugün de devam etti.

Yargıtay ve Danıştay'ın giriş nizamiyeleri önünde sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen polis ekipleri, kurumlara giriş yapan üyeleri, ellerindeki listelerden kontrol ederek içeri alıyor.

Listede ismi bulunan yüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulanıyor.

Bu üyelerin odalarındaki aramalar da polis ekiplerince devam ediyor.

Yargıtay ve Danıştay'a, aramalar nedeniyle personel dışında kimse alınmıyor. Yargıtay personeli, üyelerin odalarına kesinlikle girmemeleri konusunda uyarılıyor.