Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giriş belgeleri açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş belgelerini ve sınav yerlerini açıkladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giriş belgeleri açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş belgelerini ve sınav yerlerini açıkladı. Adaylar, Sınava Giriş Belgesi'ni ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek.

ÖSYM'den yapılan duyuruda, 30 Haziran tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 1 Temmuz tarihinde uygulanacak olan 2018-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı belirtilerek, adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ne ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edineceklerini bildirildi. Duyuruda, "2018-YKS 1. oturum TYT ve 2. oturum AYT için adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. 2018-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır" denildi.

İHA