Yüksekova'da buruk bayram hazırlığı

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun tamamlanmasıyla evlerine dönen vatandaşlar, teröristlerin yarattığı tahribatın izleri arasında bayrama hazırlanıyor.
Yüksekova'da buruk bayram hazırlığı

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekovailçesinde vatandaşlar, terör saldırılarının yarattığı tahribat nedeniyle Ramazan Bayramı'nı buruk karşılıyor.

13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, devletin destekleriyle hayat normale dönüyor.

Yaklaşık 3 ay uzak kaldıkları evlerine dönerek terör örgütünün yarattığı tahribatı gidermeye çalışan vatandaşlar, yaşadıkları zorlukları bir kenara bırakarak bayram alışverişi yaptı.

Terör saldırıları nedeniyle uzun süre iş yerlerini açamayan ilçe esnafı, bayram öncesinde vatandaşların yaptığı alışverişle rahat bir nefes aldı.

Bayram hazırlıklarının buruk geçtiğini dile getiren esnaf Rüstem Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda yaşadıkları coşkuyu bu yıl göremediklerini söyledi. 

"Çocukların her şeye rağmen sevindirilmesi lazım"

Vatandaş Selim Harman da her şeye rağmen hayatın devam ettiğini vurgulayarak, "Sonuçta dini bir bayrama giriyoruz. Halkımızın bu düşünceyle hareket etmesi gerekiyor. Burada yaşanan olaylardan dolayı üzgünüz. Çocukların her şeye rağmen sevindirilmesi lazım. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum." dedi.