Yükseltepe'de gecekondular tarihe karışıyor

Yükseltepe'de gecekondular tarihe karışıyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçede devam eden en büyük kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, "Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında Keçiören ortalama 100 siteden oluşan en büyük 'site topluluğuna' kavuşacak." dedi. 

Ak, AA muhabirine, Keçiören'in gecekondu sorununu ortadan kaldıracak "Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu. 

Proje ile çarpık kentleşmenin önüne geçmeyi ve sürdürülebilir bir kentsel gelişimi amaçladıklarını belirten Ak, Keçiören'i Ankara'nın markası yapmak için çalıştıklarını ve ilçenin çehresini değiştirdiklerini kaydetti. 

 Projenin tamamlanmasıyla Keçiören'in riskli yapılardan arındırılacağına vurgu yapan Ak, "Yaşam kalitesi yüksek, modern kentleşme yolunda örnek olan planlı bir Keçiören bütünüyle hayata geçirilmiş olacak. 1 milyon 79 bin metrekarelik dönüşüm alanının ilk etabında bin 600 konut inşa ediliyor." ifadelerini kullandı. 

Ak, Yükseltepe'de devam eden çalışmanın, belediyenin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğuna vurgu yaparak bin 727 gecekondunun, yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağını anlattı. Tapulu bin 180 gecekonduda yaşayan hak sahiplerinin müteahhitlerle doğrudan anlaşarak, yeni ve modern binalarına kavuşacağını dile getiren Ak, tapusu olmayan gecekondu sahipleri düşünülerek yapılan 451 konutun da dar gelirlilerin ev sahibi olmasına yardımcı olacağına işaret etti.

Ak, şunları söyledi:

"Biz Keçiörenlinin modern, güvenli konutlarda, mutlu ve huzurlu yaşama hakkı olduğunu düşünüyor, Keçiören'deki çarpık kentleşmenin önüne geçiyoruz. Sosyal konutlarımızın inşaatının şu ana kadar yüzde 65'lik kısmını tamamladık ve Allah'ın izniyle 2016 yılı içerisinde tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Diğer konutların inşaatı tamamlandı ve çevre düzenlemesinin de 2 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Keçiören'in kimliğine yakışan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında Keçiören ortalama 100 siteden oluşan en büyük 'site topluluğuna' kavuşacak."

- "Keçiören'in cazibesi artacak"

Ak, kentsel dönüşüm konutlarının, 14-15 katlı, 3'er asansörlü binalarda, ısı yalıtımlı ve merkezi ısıtmalı 100'er metrekare 2+1 olarak inşa edildiğini, sosyal konutlar haricindeki konutların ise 14-17 katlı, 2 + 1, 3 +1, 4 +1 daireler olarak planlandığını belirtti. 

 Bin 600 konutluk projede, sosyal yaşam alanlarından özel donatılara, modern ve kimlikli yapılardan çevre düzenlemelerine kadar her detayın düşünüldüğüne dikkati çeken Ak, kentin dokusunu bozan riskli ve sorunlu yapıların ortadan kaldırılmasıyla modern bir kimlik kazanan ilçenin canlanacağını belirtti.

Ak, yeşil alanlar, otoparklar, çocuklar için oyun alanları, sosyal tesisler, pazar, eğitim ve sağlık için ayrılmış alanların da proje içerisinde yer alacağına vurgu yaptı.

Projeyle, tekil adalardan mahalle bazlı bir yapılanmaya geçileceğini ifade eden Ak, "Böylece hem Keçiören’in cazibesi artacak hem de Keçiören yerleşim yeri olarak modern ve nitelikli konutlarıyla tercihlerde ön sıraya yerleşecek." dedi.