Yunanistan'a kaçamadılar! Konya KYK'da görevliydi

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan haklarında arama kaydı bulunan aralarında stajyer hakim de bulunan 8 kişi Yunanistan'a kaçmak için geldikleri Edirne merkez Üyüklütatar Köyü'ndeki yasak bölgede yakalandılar.
Yunanistan'a kaçamadılar! Konya KYK'da görevliydi

Edinilen bilgilere göre,  Üyüklütatar Köyünde, sınır birliği tarafından saat 02.00 sıralarında, yasadışı yollarla 1'inci Derece Askeri Yasak Bölgede çıkış yapmaya çalışan S. B. (28, Sinop Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/23 numaralı kararı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranma kaydı bulunuyor), S.A. (32, Konya Öğrenci Yurtlar Kurumunda görevli, Konya 2'nci Sulh Ceza Hâkimliğinin kararı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan, Konya 1'inci Sulh Ceza Hâkimliğinin kararı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranma kaydı bulunuyor), A. A. (33,, Konya Öğrenci Yurtlar Kurumunda görevli, Konya 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin kararı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranma kaydı bulunuyor), T. K. (36, a, Sakarya A.Ş.'de öğretmen, Çarşamba Sulh Ceza Hâkimliğinin kararı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan aranma kaydı bulunuyor) ve M. G. (26, Ankara Çankaya Adliyesinde stajyer hâkim, stajyer hâkim iken 689 Sayılı KHK ile kamu kurumundan ihraç edilmiş, aranma kaydı bulunuyor, Bylock kullanıcısı) isimli kişiler yakalandı. 
Gözaltına alınan şüphelilerden M.G. 15 Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, S. A. ile A. A. Konya İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmek üzere gözaltına alınırken, diğer şüpheliler S. B. ve T. K. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na  teslim edildi.

Bu arada yine Üyüklütatar Köyünde, sınır birliği tarafından saat 00.50 sıralarında, 1'inci Derece Askeri Yasak Bölgede yasadışı yollarla yurtdışına çıkış yapmaya çalışan H. B. (31, Özel bir şirkette pazarlamacı, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranıyor.), O. B. (32, kapatılan Mevlana Üniversitesinde sivil memur olarak çalışmış, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranıyor.), Ç. A. (31, kapatılan Samanyolu Koleji'nde öğretmen olarak çalışmıştır, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranıyor) isimli kişiler yakalandı. 3 kişinin de Bylock kayıtlarının olduğu tespit edildi.