Yunanistan'da sığınmacılar ramazanın ilk gününü hasretle geçirdi

Yunanistan'ın Makedonya sınırında aylardır sınırı geçmek için bekleyen sığınmacılar, ramazan ayının ilk gününü vatanlarından kilometrelerce uzakta geçirdi.
Yunanistan'da sığınmacılar ramazanın ilk gününü hasretle geçirdi

Yunanistan'daki 54 bin sığınmacının bir kısmı olan ve Makedon sınırı yakınlarında bir benzin istasyonunun çevresinde çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu kampta yaklaşık bin 500 kişi bulunuyor.

Yardım kuruluşlarının dağıttıkları süt ve hurma paketleriyle sahur yapan sığınmacılar, iftar öncesinde için ise uzun süre yemek kuyruğunda bekledi.

Bir kısmını yardım kuruluşlarından edindikleri bir kısmını da kendi imkanlarıyla hazırladıkları yemeklerle içinde bulundukları zor şartlara nazaran zengin bir sofra oluşturan sığınmacılar, dualarla oruçlarını açtı.

"Ramazan davulcusunu dahi özledik"

Annesi, babası ve kardeşleriyle Ege Denizi'ni aşan 28 yaşındaki Hüseyin Tattan, hem vatanları Suriye'de hem de Türkiye'de geçirdiği ramazan aylarını özlediğini söyledi.

Türkiye'de geçinebildiklerini ve bir işi olduğunu anlatan Tattan, "Buralarda çok zor şartlarda yaşıyoruz. Her şey sorun. Böyle olacağını bilseydik gelmezdik." dedi.

Tattan, ramazan ayına bu şekilde girmenin kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Burada ezan sesi yok. Keşke ramazanda Türkiye'de olsaydık. Ramazan davulcusunu dahi özledik" diye konuştu.