Osman Uzunkaya

Osman Uzunkaya

YÜREĞE DOKUNMAK

YÜREĞE DOKUNMAK

Konya’da faaliyet gösteren çok sayıdaki Sivil Toplum Kuruluşu düzenledikleri sunum, konferans, söyleşi , panel ve sempozyum gibi etkinliklerle katılımcılarının karşısına çıkıyor. Bu programlar genel olarak hafta sonuna denk gelen günler de daha da yoğun bir biçimde icra ediliyor. Farklı konuların gündeme geldiği etkinliklerde; akademisyenler, gazeteciler, yazarlar ve sanat erbapları birikim ve tecrübelerini katılımcılara aktarmak suretiyle maksadın hasıl olmasına katkı sağlıyor. Belirlenen konu başlıkları çoğunlukla kültür ve medeniyetimizin yapı taşları olan tarih, sanat ve edebiyat/Şiir gibi alanlardan seçiliyor. Bu tür etkinliklerle menüsü şiir/edebiyat ve muhabbet olan ziyafetler sunularak adeta Halil İbrahim sofraları kuruluyor. Yüreklere dokunuluyor ve güzel atmosferlerin oluşmasına vesile olunuyor.

Yüreklere dokunan etkinliklerden birini de geçen Cuma akşamı, açılımı “Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği” olan ve adına kısaca TEYAD dediğimiz güzide bir derneğimiz düzenledi. Şiir şöleni formatında gerçekleşen etkinlikte, Konya’mızın yetiştirdiği değerli şair, yazar ve ozanlarI hatıralarını anlattı ve programı takip eden şiir dostlarına yazdıkları şiirlerden bir seçki sundu.

Şiir şölenine şahsımla birlikte, Şair- Ozan İsmail Detseli, İlahiyatçı Yazar Kâzım Öztürk, Şair Tayyar Yıldırım katıldı. İlahiyatçı Yazar Ömer Lütfi Ersöz’ün yönettiği programda kaleme aldığım şiirlerden bazılarını şiir dostlarına sunma imkânını buldum. Şiir şöleninde okuduğum Yağmur adlı şiirimi izin verirseniz sizinle de paylaşmak istiyorum. 

YAĞMUR   

Yağmurlu bir geceydi,
Hava ılık mı ılık.
Dışarda bir ben vardım,
Bir de çöken karanlık.

Gök ağlamış besbelli,
Kaldırımlar ıpıslak.
Yalnız bendim serseri,
Bendim kendime tuzak.

Bendim gökteki bulut,
Bendim yağmurla yağan.
Bendim sensiz ve sessiz,
Bir köşede ağlayan.

Programın sonunda aramızda bulunan şairlerimizden Saliha Değirmenci Yavaş ile Tayyip Sağ,  okudukları şiirleriyle gecemize renk kattı.

Bizleri katılımlarıyla onurlandıran değerli şiir dostlarına, etkinliği düzenleyen TEYAD yönetimi ile programın sunum ve oturum başkanlığını gerçekleştiren değerli dostum İlahiyatçı Yazar Ömer Lütfi Ersöz’e en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, yüreğe dokunan böylesine güzel programlarda tekrar buluşmamızı ümit ediyorum.

Sağlıcakla kalınız..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Uzunkaya Arşivi
SON YAZILAR