Yurtta bayram namazı coşkusu

Yurdun her yanında vatandaşlar kurban bayramı namazı için camileri doldurdu.
Yurtta bayram namazı coşkusu

Selimiye Camii bayram sabahı doldu taştı

Mimar Sinan’ın ’Ustalık eserim’ dediği UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan eşsiz mabet tarihi Selimiye Camii, Kurban Bayramı namazında doldu taştı.  Müslümanların akın ettiği Osmanlı döneminin en önemli mimari eserleri arasında yer alan Selimiye Camii’nde vatandaşlar Kurban Bayramı coşkusunu yaşadı.
Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından ’Kurban paylaşmaktır’ konulu vaazın verildiği tarihi cami, her bayram olduğu gibi bu bayramda da binlerce kişiyi ağırladı.

Edirneliler başta olmak üzere, çevre illerden ve Batı Trakya’dan gelen binlerce Müslüman, cami içerisinde yer kalmayınca namazlarını caminin iç avlusunda eda etti. Kalabalık bir cemaatle kılınan namazın çıkışında vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Bayram namazı sonrası cami çıkışlarında vatandaşlara, Edirne Valiliği tarafından lokum ikram edildi. 

Kocatepe Camii’nde Kurban Bayramı coşkusu 

Kurban bayramı, Başkent'te sevinçle karşılandı. Ankaralı vatandaşlar gün aydınlanmadan bayram namazı için camilere koştu. Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Ankara'da güne bayram namazıyla başladı. Başkent'te 7'den 70'e birçok vatandaş camilere akın ederken, Kocatepe Camisi her bayramda olduğu gibi yine doldu taştı. Kocatepe Camisine Türk vatandaşların yanı sıra Suriye, Libya, Nijerya, Arnavutluk gibi Müslüman ülkelerin vatandaşları da ilgi gösterdi.

Kılınan bayram namazı ve okunan hutbenin ardından camide bayramlaşma şöleni yaşandı. Birçok vatandaş birbiriyle bayramlaşırken, çiçekçi ve simitçiler cami bahçesinin dışında tutuldu. Cami girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Vatandaşlar namazın ardından çiçekçilere yoğun ilgi gösterdi. Yetişkinler ve minikler sevdikleri için çiçek aldı. Kocatepe Camisinin çevresini mesken tutan simitçiler de vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Namazı kılan bazı vatandaşlar cami avlusunda fotoğraf çektirdi.
Bayram namazı için Kocatepe Camii’ne gelen Abdullah Tutar, Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlı olmasını dileyerek, “Bayram dolayısıyla fevkalade mutluyum. Allah hem Türkiye’yi hem İslam alemini her türlü belalardan, her türlü fitne ve fesatlardan muhafaza eylesin. Bilhassa sureti haktan görünüp arkadan vurmak isteyenlerden muhafaza eylesin. Rabbim, sureti haktan görünüp, Allah, Peygamber, ahiret deyip arkasından memleketi yıkmak isteyenlere fırsat vermesin” diye konuştu.

Turhan Kamberli isimli vatandaş, “Allah, bayramı memlekete, millete hayırlı uğurlu eder inşallah. Memleketimizi terör belasından bu bayramlar hürmetine kurtarır inşallah. Eski bayramlar da yok artık. Eski bayramlarda heyecan, şevk ve bağdaşma oluyordu. Şimdi öyle bayramlar yok. Eski bayramlarda ziyaretler yapılırdı, süslenilirdi. Ama şimdi millet kendi içine kapanmış” ifadelerini kullandı.
Arnavutluk vatandaşı Nada Dosti ise “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. 4 yıldan beridir eşim ve çocuğumla burada oturuyoruz. Türkiye’de gördüğümüz 6’ncı bayram bu. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.  

İzmir’de vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti

İzmir’de camilere akın eden vatandaşlar dini ibadetlerini yerine gelerek bayram namazını huzur içinde kıldı. 
Kurban Bayramı münasebetiyle vatandaşlar bayram namazlarını kılmak için camilere akın etti. Konak ilçesinde bulunan Hisar Camii’ne akın eden vatandaşlar bayram namazını eda ettikten sonra birbirleri ile bayramlaştı. Çocukların da bayram namazı kılmak için akın ettiği camilerde tam bir bayram havası vardı.
 

Bursa'da tarihi camiler doldu taştı

Bursa'da tarihi camilerde bayram namazı coşkusu yaşandı. Binlerce kişi camilere araçları ile gelince, sürücüler yolun ortasına park etti. Ulucami, Emirsultan, Yıldırım, Hüdavendigar ve Mihraplı gibi büyük camiler sabah namazıyla birlikte dolmaya başladı. Saatler 07.21'i gösterdiğinde bayram namazı eda edildi. Cami imamları bayram namazını kıldırıp hutbeyi okudu ve dua yaptırdı.

Cami imamları Kurban Bayramı’nda kurban kesmenin Allah'a yakınlaşmak olduğunu ve gücü yeten herkesin bayramda kurban kesmesi gerektiğine dikkat çekti. Dargın ve küs olanları bayram gününde barışması gerektiğine değinilirken, hastaların ziyaret edilmesi söylendi. 

Erzincan'da kurban bayramı namazı

Erzincan’da, vatandaşlar kurban bayramı namazı için camileri doldurdu. Erzincanlılar sabahın erken saatlerinde kurban bayramı namazını kılmak için camilere akın etti. Minbere çıkan cami imamları cami cemaatine birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kılınan bayram namazının ardından okunan tekbir, hutbe ve duaların ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştıktan sonra kurbanlarını kesmek üzere evlerinin yolunu tuttu. 

Şanlıurfalılar bayram namazı için Balıklıgöl’e akın etti 

Şanlıurfalılar bayram namazı için Balıklıgöl’de bulunan camilere akın etti.
Sabah erken saatlerden itibaren çocuklarını da yanlarına alan vatandaşlar, Balıklıgöl’de bulunan camilere akın etti. Yan yana saf tutan vatandaşlar ellerini açıp hep birlikte dua etti. Namazın ardından bazı vatandaşlar Balıklıgöl’deki balıklara yem verdi.