Murat Güçlü

Murat Güçlü

YÜZDE 52’YE İDAM

YÜZDE 52’YE İDAM

Mısır’da Mursi hakkında idam kararı verildi. Beklenen bir karardı. Dahası bu kararın infazı muhtemelen yapılmayacak. Ya müftülük idama izin vermeyecek ya Sisi affedecek. Mursi’yi idam etmek işlerine gelmeyecektir ancak idam kararı alarak korkutma ve sindirme politikası gütmekte ve kararlılıklarını göstermekteler.

Mısır’da yaşananları büyük bir dikkat ve ibretle takip etmemiz gerekiyor. Mısır Arap dünyasında ağırlığı olan, Arap dünyasını toparlama potansiyeline sahip bir ülke. Coğrafi konumundan, nüfusuna, tarihi geçmişinden, görece yetişmiş insan kaynağına kadar potansiyeli olan bu ülke uzun yıllar sonra ilk kez demokratik bir seçim sonucu İhvanı iktidara getirerek potansiyelini harekete geçirmeye çalıştı. Hele Erdoğan liderliğindeki Türkiye ile de yakın teması bölgemizde tüm dengeleri alt üst edecek bir imkan doğurdu. Buna müsaade etmemek adına Mübarek’in derin devleti, Batı’nın örtülü ve açık desteği ile Mursi’yi yani İhvanı yani Mısır halkını yani Türkiye’yi iktidardan silah zoruyla indirdi.

Aynı tarihlerde Gezi olayları ile Türkiye’de de bir iktidar değişimi hedeflenmiş ancak başarılamamıştı. Gezinin başarısızlığı üzerine –ancak geziden de güç ve cesaret alarak- bu sefer 17-25 Aralık ile ülkenin iktidarı daha doğrusu Erdoğan iktidarı devrilmeye çalışıldı.

Gezi ve 17-25 Aralık başarılı olsaydı Mısır’ın bugün geldiği noktada olacağımız ortada. Bugün bile Mursi’nin idam kararı ile ilgili haberleri verme konusunda bir takım medya kuruluşlarının nasıl bir şehvetle ve Erdoğan’a dokundurur şekilde haber yaptıklarını görüyoruz. Yüzde 52 ile seçilen Mursi’nin İdamı yollu haberlerle aslında Mursi’den ziyade Erdoğan’a gözdağı verilmeye çalışıldığı ortada. Hatta son zamanlarda Erdoğan’ın da sonunun Menderes gibi olacağı da medyada gündeme getirilmekte. Hala halkın sevdiği, oylarıyla iktidara getirdiği yöneticilerini idam etmekten medet uman bir zihniyetle uğraşmaktayız.

Mısır olmadıysak bunun kıymetini bilelim. Başımızda bir Sisi yoksa cunta yoksa yüzlerce idam, binlerce tutuklama ve işkence yoksa bunun kıymetini bilelim. İran’a karşı bölgede hala ayakta duran ve mevziilerini koruyan bir Türkiye varsa bunun kıymetini bilelim. Herşeye rağmen refah içinde bir ülke ise bunun kıymetini bilelim. Medyada idam ve intikam telalığı yapanlara iltifat etmeyin. Meşru hükümete karşı meşru muhalefet yollarını kullanın, Ak Parti’yi sandıkta yenin, yenemiyorsanız saygı gösterin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR