Yüzde 70 kelepir hisseler!

Küresel piyasalarda yaşanan kriz endeksleri baskılamaya devam ederken aracı kurumların beklenti raporları yayınlanıyor. Buna göre Borsa İstanbul (BİST) öne çıkan şirketler, ucuz kalan ve ederine gelen şirketler yatırımcılarla paylaşıldı.
Yüzde 70 kelepir hisseler!

Küresel çapta yaşanan gerilimin baskısını üzerinden atamayan Borsa İstanbul (BİST 100) 7.528 seviyesinde başladığı kasım ayında nötr hareketlerine devam ediyor. BİST için yatırımcılarına model portföy sunan Oyak, ucuz kalan hisseleri paylaştı. Kuruma göre BİST’te 1 yıl için yüzde 36 yükseliş beklenirken bankacılık, havacılık, holding, sigorta, gıda-perakende, telekomünikasyon grubu incelendi

havacilik.jpg

HAVACILIK ÖNE ÇIKIYOR
Kuruma göre bankacılık için en yük potansiyel olan hisse senetleri YKBNK, ISCTR, AKBNK . Yüzde 55-60 arası yükseliş ön görülüyor. Sigortacılıkta ANSGR ve TURSG öne çıkıyor. Büyüme beklentisi yüzde 50. Filistin-İsrail gerilimi sonrasında düşen havacılık için kurumun beklentisi yüksek. THYAO için yüzde 72, PGSUS için yüzde 69, TAVHL’de 1 yıl içinde yüzde 54 yükseliş bekleniyor. Daha sonra otomotiv geliyor.

otomotiv-sektoru.jpg

OTOMOTİVDEN BEKLENTİLER
Piyasada araba fiyatları geri çekilirken, otomobil hisselerinde yüzde 50 yükseliş bekleniyor. FROTO yüzde 60, TOASO yüzde 58 ve DOAS yüzde 47 yükseliş bekleniyor. Diğer sektörlere bakıldığında AKCNS, SAHOL, ARCLK, AEFES, CCOLA, KRVGD, AKSA, SISE, BİMAS, KRDMD, TCELL yükseliş bekleniyor. Ederinde veya pahalı bulunan şirketler ise PETKM, ALKIM, AYGAZ, TATGD, KOZAL, ALARK, ENKAİ. (UFUK KENDİRCİ)

Not: Yatırım tavsiyesi değil, bilgi notudur.

 Muhabir
Etiketler :