Yüzen saray "Mein Schiff 3" Marmaris’te

TUI Cruises'e ait Almanların en modern yolcu gemilerinden Malta bandıralı 295 metrelik "Mein Schiff 3" Muğla'nın Marmaris ilçesine ilk seferini düzenledi.
Yüzen saray "Mein Schiff 3" Marmaris’te

TUI Cruises'e ait Almanların en modern yolcu gemilerinden Malta bandıralı 295 metrelik "Mein Schiff 3" Muğla'nın Marmaris ilçesine ilk seferini düzenledi. Haziran ayından bu yana kruvaziyer gemisinin gelmediği ilçeye çoğunluğu Alman 2 bin 415 turist getiren dev gemi, limanda törenle karşılandı.

Yunanistan'ın Girit adasından yola çıkan "Mein Schiff 3" isimli yolcu gemisi sabah saatlerinde Marmaris körfezinden giriş yaparak limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Alman 2 bin 415 yolcu ve bin 23 personelin bulunduğu, mürettabatın içinde 15 Türk personelin de olduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen turistler, gümrük girişinde halk oyunları gösteriyle karşılandı. Gül ve lokma ikram edilen Alman turistler kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı. Gemiden gruplar halinde ayrılan turistlerden bazıları otobüslere binerek günlük turlara katıldı. İlçe merkezinde kalmayı tercih edenler ise güneşli havayı fırsat bilerek, Yat Limanı, Kordon ve Atatürk Caddesi'nde yürüyüş yaptı. İlçeye hareket getiren Alman turistler, kapalı çarşıya inerek alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

Liman yönetimi gemiyi ziyaret etti

Marmaris Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tugay ve beraberindeki heyet, gemi kaptanını ziyaret etti. Gemi kaptanı ise liman heyetini lobide karşıladı. Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tugay, Alman kaptana "hoş geldiniz" diyerek, geminin Marmaris ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karşılıklı sohbetin ardından heyetler birbirlerine hediye sundu. Daha sonra heyete geminin içi gezdirildi.

Kruvaizyer gemi turizminde 2019'a kadar düşüş var

Gemide İhlas Haber Ajansı Muhabiri'nin sorularını yanıtlayan Marmaris Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tugay, 2016 yılında kruvaziyer turizminde önemli ölçüde iptallerin yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Haziran ayından bu yana ilçeye kruvaziyer gemi gelmiyordu. Ekim ayı ile birlikte Alman kruvaziyer sektörünün amiral gemilerinden biri olan "Mein Schiff 3'ü ağırlıyoruz limanımızda bugün. TUI Cruises firması Türkiye'ye güvenerek diğer turizm şirketleri gibi hemen ülkemizden çekilmedi. Kruvaziyer turizminde son 2 yıla baktığımız zaman rezervasyonların çok azaldığını görüyoruz. Önümüzdeki sezonda bu düşüş devam edecek. Ancak 2018 ve 19 yılından oldukça ümitliyiz."

Almanların 14 katlı yüzen sarayı

Geçen yıl denize indirilen 295 metre uzunluğunda 35 metre genişliğindeki 14 katlı Almanların en yeni ve modern kruvaziyer gemisi Mein Schiff 3, adete yüzen sarayı andırıyor. Gemide, barlar yüzme havuzları, restoranlar, casino, bin kişilik tiyatro ve konser salonları bulunuyor.

Geminin akşam saatlerinde Yunanistan'ın Rodos adasına gitmek üzere demir alacağı öğrenildi.

Yüzen saray "Mein Schiff 3" Marmaris’te

Kaynak: