Yüzer LNG geliyor

Enerji Bakanı Albayrak, doğalgazda arz güvenliğini sağlayacak önemli bir projenin müjdesini verdi. Albayrak, yüzer LNG terminalinin (FSRU gemileri) yılbaşında devreye alınacağını açıkladı.
Yüzer LNG geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin kısa vadede doğalgazda arz güvenliğini ve kaynak çeşitliliğini sağlamak için düğmeye bastı. Bakan Berat Albayrak, yılsonunda yüzer LNG terminali diye de adlandırılan FSRU (floating storage and regasification) gemilerinin devreye alınacağını açıkladı. Edinilen bilgilere göre, ilk FSRU Ege Denizi'nde duracak. Bu gemiler sayesinde, özellikle kış aylarında mevcut kaynakların herhangi birinde kesinti olması durumunda enerji arzında sorun yaşanmayacak. Yıllık 1 milyar metreküp kapasiteye sahip gemilerin doğalgaz arz güvenliği için destek oluşturabileceği öngörülüyor.

Çok önemli bir adım
Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'ndeki Uluslararası Enerji Ajansı'nınTürkiyeRaporu Lansmanı'nda konuşan Bakan Berat Albayrak, Sabah'ın haberine göre; Türkiye'nin özellikle doğalgaz konusunda önemli yatırımlara imza attığını hatırlatarak, "Doğalgaz depolamanın yanı sıra, yüzer LNG terminali diye de adlandırılan FSRU gemileri ve bölgesel yeni çeşitlendirilmiş boru hattı yatırımlarının, Türkiye'nin gaz piyasasının arz yönünü daha da iyileştirme yönünde yılbaşından itibaren çok önemli adımlar atmak için düğmeye bastık" diye konuştu.